Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας με τα τρία νεκρά παιδιά σε διάστημα τριών χρόνων στην Πάτρα, καθώς ο φάκελος της έφτασε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ κινήθηκαν άμεσα διαδικασίες δικαστικής έρευνας.

Οι γιατροί και ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει και τις τρεις επιμέρους υποθέσεις των κοριτσιών έλεγαν ότι κανένας από τους θανάτους δεν εξηγείται, ενώ σημειώνεται ότι και οι τρεις θάνατοι των παιδιών σημειώθηκαν όταν δεν ήταν οι γιατροί παρόντες, ώστε να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με το Mega.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί μεγάλος αριθμός μαρτύρων, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές, συγγενείς της οικογένειας και στο τέλος οι γονείς των κοριτσιών.

Πότε αναμένονται απαντήσεις για τις αιτίες θανάτου

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, τις πραγματικές αιτίες θανάτου των τριών παιδιών θα δείξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, νεκροψία νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές.

«Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία, δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση» ανέφερε.

Ο κ. Λέων σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν εντός του νοσοκομείου.

«Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν» ανέφερε προσθέτοντας ότι «το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

Τι αναφέρουν οι γονείς για τις αιτίες θανάτου των παιδιών

Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς αναφέρουν τις ακριβείς αιτίες θανάτων των παιδιών, όπως τους ανακοινώθηκαν από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, ξεκινώντας από τον θάνατο της μικρής Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019.

«Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά».

Το μωράκι, η Ίριδα, έφυγε αιφνιδίως στην κούνια της όταν σταμάτησε ο σφυγμός της, ενώ οι μετέπειτα εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου.

Αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από 10 ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων, η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε «αιφνίδιος θάνατος από αδιευκρίνιστα αίτια», ενώ εκκρεμούν ακόμα οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

«Προσπαθούσαμε να περάσουμε το σοκ του θανάτου» λέει ο παππούς των κοριτσιών

«Η γυναίκα μου αυτήν την στιγμή είναι σε ένα κρεβάτι, δεν μπορεί ούτε να αρθρώσει πρόταση. Προσπαθούσαμε να περάσουμε το σοκ του θανάτου, το δεύτερο που μας έδωσε η ζωή και έφυγε και μας ήρθε το τρίτο. Πόσα να ζήσουμε άλλο;» λέει ο παππούς των κοριτσιών, μιλώντας στο Mega.

«Αδιευκρίνιστα αίτια και το μικρό αδιευκρίνιστα αίτια, έφυγε και το μικρό είχε αγενεσία, μία σπάνια αρρώστια που βγαίνει, δεν ξέρω πόσο στον κόσμο, σε ολόκληρο τον κόσμο. Αδιευκρίνιστα το ένα, αδιευκρίνιστα το άλλο. Πες μας, πού είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα Πανεπιστήμια να διευκρινίσουμε τι ήταν τελικά»

«Ένα κεφάλι κατεβασμένο κάτω, στον αστράγαλο, τι να ζήσουν; Ποια είναι η ζωή τους; Δεν υπάρχει ζωή. Δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι τα παιδιά. Δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και η δεν και ο μεν, είναι δύσκολα και για τους δύο», λέει ο παππούς.

«Τα παιδιά φύγανε από κάτι φύγανε. Μπορεί να ήταν και ένα λάθος στο Ελπίδα που έφυγε η Μαλένα λέμε εμείς τώρα. Μπορεί το μικρό το δεύτερο που είχε την αγενεσία, μπορεί να ζούσε κάποιες ημέρες, εβδομάδα του δίνανε και αυτό έζησε 7 μήνες. Όσο για το τρίτο τα ξέρετε πολύ καλύτερα».