Newsroom

Την αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει τη σύλληψη έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Αν και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υπογράμμισε ότι η αστυνομία θα φτάσει ως το τέλος και ότι όποιος εμπλέκεται, θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο υπουργός.

«Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» τόνισε.

«Παρακολουθώ στενά την έρευνα, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί τέτοια βία δεν είναι ανεκτή, και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί» υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ισχυρό το μήνυμα από τους γονείς του Άλκη

«Αυτό το ανείπωτο δράμα για τους γονείς του Άλκη, αυτό το σοκ για ολόκληρη την Ελλάδα, πιστεύω ότι πρέπει να μας οδηγήσει σε μια ευρύτερη αφύπνιση. Γιατί έφερε ξανά στην επιφάνεια και ανέδειξε σπουδαίες αξίες όπως είναι η αγάπη, η οικογένεια, η συγχώρεση, η ενότητα.

Πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι γονείς του Άλκη, έχουν διδάξει αυτές τις αξίες σε όλους μας. Σε όλους εμάς που είμαστε γονείς και στο πρόσωπο αυτού του παιδιού είδαμε τον κίνδυνο να ήταν ένα δικό μας παιδί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να πάψουμε να βρίσκουμε τέτοιους ανόητους λόγους για αφαιρούμε ζωές».

Έκλεισαν 11 παράνομοι σύνδεσμοι φιλάθλων- Έλεγχοι σε 18 σε όλη την χώρα

«Η Ελληνική Αστυνομία τις τελευταίες 3 – 4 ημέρες έχει επιταχύνει τη δράση της, έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους, κλείνει παράνομους συνδέσμους φιλάθλων που είναι άνδρα χουλιγκανισμού και βιαιοτήτων και εγκληματικότητας αυτά, δεν είναι κάτι άλλο. Έχουν κλείσει 11 τέτοιοι σύνδεσμοι. Σήμερα θα γίνουν 18 έλεγχοι περαιτέρω σε ολόκληρη τη χώρα.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι ότι αυτό το τραγικό συμβάν το οποίο μας σημάδεψε όλους, συνέβη και στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε όμως να συμβεί οπουδήποτε στη χώρα. Θα μπορούσε να συμβεί εδώ στην Αθήνα, σε οποιαδήποτε γειτονιά του Λεκανοπεδίου Αττικής ή και σε κάποια άλλη πόλη, διότι δυστυχώς το φαινόμενο υπάρχει παντού και πρέπει να το ξεριζώσουμε από παντού. Το ποδόσφαιρο είναι μία υπόθεση αθλητισμού, υγείας, ψυχαγωγίας, αγάπης, ενότητας. Δεν μπορεί να είναι άντρο βιαιοτήτων, διακίνησης ναρκωτικών, καλλιέργειας αυριανών δολοφόνων. Δεν επιτρέπεται να πιστεύει κανείς ότι το να διαθέτει χούλιγκαν είναι δύναμη για την ομάδα του. Είναι ντροπή για την ομάδα του. Οι ομάδες μπορούν να κερδίζουν τους αγώνες μέσα στο γήπεδο και να χαίρονται να τις βλέπουν οικογένειες στο γήπεδο και όχι άνθρωποι οι οποίοι ετοιμάζονται να γίνουν δολοφόνοι και μάλιστα από τα 20 τους. Για αυτό έχουμε κάνει ένα κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης σε όλους τους παράγοντες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου».

Δολοφονία Άλκη – Αλέξης Κούγιας: Εξετάζεται η εμπλοκή και τέταρτου αυτοκινήτου

Η εμπλοκή και ενός τέταρτου αυτοκινήτου στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη εξετάζεται από τις Αρχές, σύμφωνα με τον ποινικολόγο και συνήγορο της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξη Κούγια.

«Εγώ είχα πει από την αρχή ότι εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τον ενδελεχή έλεγχο των καμερών. Θα γυρίσουν πίσω όλη την κίνησή τους και θα φανεί όλη η διαδρομή που έκαναν τα αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.