Στην εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος ενός πωλητή βυτιοφόρου προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συνέλαβε έναν 22χρονο και τον 19χρονο συνεργό του.

Προηγήθηκε η καταγγελία ενός 57χρονου, σύμφωνα με την οποία, προ δεκαημέρου, πούλησε στον 22χρονο δράστη ένα αποχαρακτηρισμένο βυτιοφόρο, έναντι 1.400 ευρώ. Ο αγοραστής, τις επόμενες ημέρες, επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα και αφού τον απείλησε ότι θα κάνει κακό στον ίδιο και την οικογένειά του, ζητούσε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι το βυτιοφόρο που αγόρασε ήταν ελλιποβαρές και επομένως δεν θα του απέφερε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το οικονομικό όφελος που προσδοκούσε.

Χθες το πρωί στην περιοχή της Μενεμένης προγραμματίστηκε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων, προκειμένου να δοθούν στον 22χρονο τα 300 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ραντεβού, ο 22χρονος κατέφθασε συνοδευόμενος από 19χρονο συνεργό του, με αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψή τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε το προσημειωμένο ποσό των 300 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μια κλεμμένη κοντόκανη καραμπίνα.

(Φωτογραφία αρχείου)