Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με την έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών. Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα των τεσσάρων εκμπλεκόμενων προσώπων που έχουν κατασχεθεί, τα τελευταία 24ωρα κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα κι άλλων προσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές κατέχουν 6-7 κινητά προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της 24χρονης και να συνδέονται με το κύκλωμα που ερευνούν, καθώς οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να δώσει απαντήσεις και για τις δύο υποθέσεις.

Στα κινητά τηλέφωνα και στους ηλεκτρικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν αναζητούνται τόσο βίντεο από το πάρτι στη σουίτα 401, αλλά και συνομιλίες που ενδέχεται να «καίνε» εμπλεκόμενους όπως και μηνύματα που μπορεί να φωτίζουν τον τρόπο προσέγγισης κοριτσιών από τους «ανιχνευτές».

Το βίντεο που αναζητούν οι αρχές

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της εφημερίδας, πριν από λίγες ημέρες, όταν ακόμα δεν είχε αρχίσει ο νέος κύκλος καταθέσεων, υπήρχαν μαρτυρίες από άτομα που έλεγαν ότι είδαν ένα βίντεο με ερωτικές στιγμές, το οποίο συνέδεαν με την υπόθεση της 24χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται μια κοπέλα, δυο άντρες που συμμετέχουν στις σεξουαλικές πράξεις ενώ ένα τρίτο άτομο φαίνεται να βιντεοσκοπεί.

Οι αρχές αναζητούν το βίντεο αναζητώντας μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη τον αρχικό αποστολέα αυτού του υλικού. Το υλικό αναμένεται να ελεγχθεί, να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που συμμετέχουν και να διαπιστωθεί αν συνδέεται τελικά με την υπόθεση της 24χρονης.

Γεωργία Μπίκα

Πώς ανασύρονται τα διεγραμμένα στοιχεία

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματούχους της αστυνομίας, ο χρόνος από την κατάσχεση των συσκευών μέχρι να ανιχνευτούν όλα όσα κρύβονται μέσα τους, είναι ελάχιστος. Αυτό οφείλεται σε ένα

Αναφορικά με τον τρόπο που η αστυνομία ανακτά τα διεγραμμένα αρχεία από τα κινητά και υπολογιστές, η εφημερίδα αναφέρει ότι διαθέτει ένα ειδικό εξοπλισμό που μπορεί να ανασύρει από έναν «αόρατο» κάδο ανακύκλωσης που κρατάει όλα τα διαγραμμένα αρχεία. Ο συγκεκριμένος ηλεκτρονικός κάδος, που εντοπίζεται μόνο από ειδικούς εξοπλισμούς, είναι αυτόνομος. Όταν γεμίζει και δεν υπάρχει άλλος χώρος για πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία, αποσύρει τις παλαιότερες διαγραφές και δημιουργεί νέο χώρο.

Εκτός από το υλικό, μπορούν να εντοπιστούν όλες οι εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις, ακόμα κι αν έχουν διαγραφεί από την λίστα. Ωστόσο, για το περιεχόμενο των συνομιλιών πρέπει οι αρχές να συνεργαστούν με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Επίσης, μέσω των κινητών μπορούν να βρεθούν όλες οι τοποθεσίες που επισκέφτηκε ο κάθε κάτοχος έως και τρία χρόνια πριν. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν σχετίζονται με την συσκευή, αλλά με τις υπηρεσίες πλοήγησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Αναφορικά με τον εντοπισμό του αποστολέα του βίντεο, όταν εντοπίσουν την IP, μπορούν να βρουν το σημείο από όπου στάλθηκε το βίντεο και αναζητήσουν σταδιακά και τον αρχικό αποστολέα.

Στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος

Στο μεταξύ, σήμερα επί δύο ώρες κατέθετε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκος Ράικος για τις εξετάσεις της 24χρονης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν κατέθεσε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που αναμένονται για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σφραγισμένος φάκελος με τα αποτελέσματα θα παραδοθούν στην ανακρίτρια έως το τέλος της εβδομάδας.