Στη φυλακή οδηγείται η μητέρα της 4χρονης Άννυ. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την απολογία της, την έκριναν προφυλακιστέα.

Νωρίτερα με δάκρυα στα μάτια η 25χρονη έλεγε στην ανακρίτρια: «Δεν έχω καμία ανάμιξη. Αφήστε με να κάνω τα σαράντα του παιδιού μου» .

Στην πολύωρη απολογία της, άλλοτε ψύχραιμη και άλλοτε σε υπερένταση, η 25χρονη προσπάθησε να απαντήσει σε βροχή ερωτήσεων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε το παιδί της, φεύγοντας για την Γερμανία, και τους λόγους που την οδήγησαν να στηρίζει τον σύντροφο της ο οποίος ομολόγησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως εξαφάνισε το άψυχο κορμάκι της μικρής.

Την ίδια ώρα η κατηγορούμενη επιχείρησε να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον Βούλγαρο φίλο του συντρόφου της Νίκι. «Δεν αποκλείω να είχε συμμετοχή και στην εξαφάνιση του πτώματος» ,φέρεται να είπε ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, προσπάθησε να την παραπλανήσει.

«Το Σάββατο 2 Μαΐου μίλησα με το Σάββα κι επέμεινα να μου δώσει στο τηλέφωνο τον Νικολάι, γιατί είχα υποψίες ότι είχε σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού. Ο Νικολάι με καθησύχασε λέγοντας μου ” δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν ακούσεις και τίποτα μην στεναχωρηθείς. Αφού έμαθα από την αστυνομία τι είχε συμβεί δεν αποκλείω ο Νικολάι να είχε συμμετοχή και στην εξαφάνιση του πτώματος».

Στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις ημέρες που μεσολάβησαν και τις αντιφατικές καταθέσεις της επανέλαβε πως δεν μπορούσε να φανταστεί το σοκαριστικό τέλος του παιδιού της.

«Το χειρότερο που πέρασε από το μυαλό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν μήπως συνέβη κάποιο ατύχημα στο παιδί και από τον πανικό του ο Σάββας το εξαφάνισε» είπε χαρακτηριστικά.

Αν και ισχυρίστηκε πως άφησε την μικρή για να την φροντίζει η μητέρα του Σάββα παραδέχτηκε πως οι σχέσεις τους ήταν κακές.

«Δεν είχα καθόλου καλή σχέση με την πεθερά μου. Δεν ενέκρινε τη δουλειά που έκανα, αλλά τα λεφτά που της έδινα ήταν καλά» φέρεται να είπε και συνέχισε

«Ο Σάββας μου είπε ότι πήρε το παιδί από τη μάνα του όταν τσακώθηκε μαζί της επειδή εκείνη πούλησε το τάμπλετ του παιδιού για να πάρει τσιγάρα».

Νωρίτερα, οι γονείς της 25χρονης καταθέτοντας στην ανακρίτρια μίλησαν για τη σχέση της κόρη τους με τον Σάββα, τον οποίο, όπως είπαν οι ίδιοι, δεν ενέκριναν. Αν και υποστήριξαν πως η κόρη τους αγαπούσε πολύ το παιδί της, επέκριναν την επιλογή της να αφήσει την Άννυ, έστω και προσωρινά, στην οικογένεια του 27χρονου. Μάλιστα, φέρονται να αναφέρθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον παιδοκτόνο.