Συγκλονισμένο είναι το φιλικό πρόσωπο (σ.σ. διαμένει στο εξωτερικό) του 40χρονου επιχειρηματία Γ.Κ., ο οποίος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έπεσε θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ντράφι, καθώς συνομιλούσε μαζί του μέχρι τη στιγμή ο επονομαζόμενος «βασιλιάς των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων» έπεσε στα χέρια των αγνώστων δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας από τους δράστες της απαγωγής μιλούσε καθαρά ελληνικά, χωρίς όμως να λέει κάτι ουσιαστικό παρά μόνο να βρίζει. Αυτό τουλάχιστον μπόρεσε να αντιληφθεί το φιλικό πρόσωπο του 40χρονου επιχειρηματία, το οποίο συνομιλούσε μαζί του από τη στιγμή που ο Γ.Κ. έφυγε από την ταβέρνα στο Ίλιον και έφτασε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στην περιοχή του Ντράφι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ούτε στην παρέα με την οποία δειπνούσε, ούτε στο τηλεφώνημα με το φιλικό του πρόσωπο, ο επονομαζόμενος «βασιλιάς των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων» εξέφρασε ανησυχία για κάτι.

Τον έβριζαν, προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο

Όλα συνέβησαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με το φιλικό πρόσωπο να έχει μιλήσει με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και να τους πει όλα όσα μπόρεσε να αντιληφθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας δεν φώναξε στη θεά των κακοποιών, αλλά φαίνεται ότι προσπάθησε να κερδίσει λίγο χρόνο είτε για να αντιληφθεί το φιλικό του πρόσωπο τι συμβαίνει και να ζητήσει βοήθεια, είτε για να προσπαθήσει να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας «χτενίζουν» τη διαδρομή –μέσω της Αττικής Οδού- που ακολούθησε ο Γ.Κ. με το όχημα του, αναζητώντας υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας.

Αναζητούν με αυτόν τον τρόπο στοιχεία για τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απαγωγής και τα δρομολόγια που έκαναν, ενώ είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι για κάποια λεπτά τον ακολουθούσαν, μέχρι να φτάσουν στο σημείο της απαγωγής.