Σε οκτώ συλλήψεις έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιείται από χθες το βράδυ στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με πυροβολισμούς σε σπίτι της περιοχής.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει κατασχεθεί μισό κιλό ηρωίνη καθώς και πέντε σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν ταυτοποιηθεί τα άτομα που πυροβολούν στο συγκεκριμένο βίντεο και πιθανότατα αναμένεται ακόμη μία σύλληψη Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα.

«Φοβάμαι ότι η είδηση θα ήταν αν οι Ρομά δεν πυροβολούσαν. Το ότι πυροβολούν οι Ρομά στη Δυτική Αττική είναι κάτι γνωστό σε όλους και στην αστυνομία και στους πολίτες. Δυστυχώς δεν αποτελεί είδηση. Είδηση αποτελεί ότι δεν υπάρχει αστυνομία στη Δυτική Αττική. Αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες αλλά και για εμάς τους αστυνομικούς.

Οι λίγοι εναπομείναντες αστυνομικοί είναι ήρωες που προσπαθούν με χίλια μέσα να αστυνομεύσουν την περιοχή. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει το αρχηγείο πλέον να ρίξει το βλέμμα του στη Δυτική Αττική και να φέρει αστυνομικούς», σημείωσε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.