Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 31, 42 και 47 ετών, για τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Χθες (14.12) στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης δεκάδες Ρομά χτυπιόντουσαν άγρια μεταξύ τους με ξύλα, δοκάρια και καρέκλες στη μέση του δρόμου. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που δέχθηκαν την κλήση, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα από την ρίψη των αντικειμένων από τους Ρομά. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα άτομο στο κεφάλι ενώ στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Καραμπίνα μέσα σε ΙΧ – Βεντέτα πίσω από την συμπλοκή

Aπό θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στα άγρια επεισόδια καθώς βρέθηκαν καραμπίνα και σφαίρες σε αυτοκίνητο που ανήκει στην ομάδα η οποία επιτέθηκε στους Ρομά.

Αυτόπτες μάρτυρες πάντως ανέφεραν πως η αιτία των επεισοδίων είναι μία βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά. Ειδικότερα, ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, από έναν αποτυχημένο γάμο και έφτασε σε ψευδή καταγγελία για ληστεία και κατέληξε στη σημερινή άγρια συμπλοκή.

Η μία οικογένεια Ρομά διαμένει στον οικισμό Αγία Σοφία στα Διαβατά και η άλλη στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας. Η οικογένεια από την Αγία Σοφία έδωσε νύφη στην οικογένεια της Μεσημβρίας, ωστόσο η γυναίκα δεν άντεξε τον γάμο της και αποφάσισε να επιστρέψει στον πατέρα της. Ακολούθως, η οικογένεια από την Ν. Μεσήμβρια, δεν μπορούσε να το δεχτεί, και έφτασε στο σημείο να κάνει μια προσχηματική μήνυση για ληστεία εις βάρος μελών της άλλης οικογένειας και ειδικότερα για κλοπή ανταλλακτικών από μάντρα.

Μάλιστα, η οικογένεια δεχόταν απειλές από την άλλη ώστε να μην αποκαλύψουν στις αρχές ότι η αιτία της συγκεκριμένης ψευδούς καταμήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα.

Φτάνοντας στην χθεσινή ημέρα, μετά την καταγγελία, οι ύποπτοι συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα που τους απήγγειλε κατηγορίες για ληστεία, ενώ αργότερα πήγαν στον ανακριτή. Η αντίπαλη οικογένεια, τους επιτέθηκε με κοντάρια, ξύλα και καρέκλες μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.