Σοκαριστικά είναι τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη της υπόθεσης απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της μικρής Μαρκέλλας από την 34χρονη κατηγορούμενη. Η 34χρονη  κατά τη διάρκεια της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε τις κατηγορίες για αρπαγή και χορήγηση ναρκωτικών αλλά αρνήθηκε την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ωστόσο τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι μάρτυρες, βασισμένα σε όσα τους είπε το κορίτσι όταν εντοπίστηκε «καίνε» την κατηγορούμενη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr, αστυνομικός που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο βενζινάδικο που βρέθηκε η Μαρκέλλα, ανέφερε: «μας είπε ότι την έκανε μπάνιο η κατηγορούμενη και την έπιανε σε σημεία που δεν έπρεπε. Μας είπε ότι της φορούσε χειροπέδες».

«Στο σπίτι ήταν ένας άνδρας κακός»

«Ήταν τρομαγμένο και μπερδεμένο σαν να μην ήξερε που βρίσκεται. Μας είπε για μια κυρία. Ότι την πήρε μια κυρία, ότι την είχε στο σπίτι φορούσε και της φορούσε χειροπέδες. Μας είπε και ότι στο σπίτι ήταν ένας άνδρας κακός», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

«Όταν είδε ότι μαζεύτηκαν πολλά περιπολικά είπε: Όλοι εμένα ψάχνετε;», δήλωσε ο μάρτυρας. «Παραπατούσε, ήταν τρομαγμένη. Μου έδειξε τα σημάδια από τις χειροπέδες» ενώ συμπλήρωσε πως ήταν σε σύγχυση ως προς τον χρόνο και όχι ως προς τα γεγονότα.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, μιας γυναίκας που μαζί με τον ιδιοκτήτη βενζινάδικου βρήκαν πρώτοι το κορίτσι, η Μαρκέλλα είπε ότι λείπει από το σπίτι από το απόγευμα, ενώ την αναζητούσαν δύο ημέρες.

«Προσπάθησα να την ηρεμήσω. Κορίτσι μου σε ψάχνουμε δύο μέρες, της είπα. Και μου απάντησε “εγώ σήμερα το πρωί έφυγα απ’ το σπίτι μου”», ανέφερε η μάρτυρας.

«Πονάνε τα χέρια μου από τις χειροπέδες»

Η μικρή μάλιστα όπως ανέφερε η μάρτυρας είχε αστάθεια, ήταν τρομαγμένη, παραπατούσε και φαινόταν μπερδεμένη. Ήταν ακόμα εξαντλημένη και πως δεν μπορούσε να καθίσει σωστά. «Πονάει το στομάχι μου. Μη φωνάξετε την αστυνομία, θέλω τη μαμά μου. Πονάνε και τα χέρια μου από τις χειροπέδες», είπε η μικρή στην μάρτυρα η οποία πρόσθεσε πως στα χέρια της είχε σημάδια, κοκκινίλες που έδειχναν πως όντως την είχαν δέσει.

Αφίσα της 10χρονης Μαρκέλλα που είχε απαχθεί

«Πρωί Σαββάτου, είδα το κορίτσι παραπατούσε στη Σοφούλη. Εγώ το σταμάτησα και του λέω: “Κορίτσι μου δεν έχει σχολείο σήμερα, μπερδεύτηκες;” “Όχι θέλω να πάω σπίτι μου”», είπε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου.

«Της λέω έλα κορίτσι μου εδώ πέρα κάτσε να πιεις λίγο νερό. Εκείνη την ώρα περνούσε μια γνωστή μου από τη γειτονιά και είπα μη μας φύγει γιατί πήγε να φύγει. Είπε μη πάρετε το 100. Θέλω να βρω ένα ταξί, έχω 30 ευρώ. Απομακρύνθηκα να πάρω τηλέφωνο. Είπα στη γνωστή μου πως το κορίτσι είναι μάλλον του Amber Alert και κάτσε εδώ πέρα μη μας φύγει».

Ποια η εμπλοκή του 41χρονου

«Η συμπεριφορά της κατηγορουμένης είναι παραβατική από νωρίτερα. Μας έχει μεταφέρει η μητέρα της ότι της είχε αποκαλύψει ότι είχε προβεί σε βιασμό του αδελφού της που έχει πεθάνει σε ηλικία 10 ετών» είπε ο αστυνομικός που ερεύνησε την υπόθεση. Ο μάρτυρας έκανε λόγο και για βιασμό άλλης νεαρής κοπέλας. Μάλιστα ο ίδιος μίλησε για εμπλοκή του 41χρονου που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου μαζί με την 34χρονη ως συνεργός της.

Η κατηγορούμενη για την απαγωγή της Μαρκέλλας οδηγείται στον εισαγγελέα

Μάλιστα ανέφερε πως για την εκτεταμένη έρευνα της ΕΛΑΣ χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από της συνομιλίες των δύο κατηγορουμένων το διάστημα που η ανήλικη βρισκόταν με την 34χρονη.

«Το τηλέφωνο της κατηγορουμένης δε βρέθηκε, βρέθηκε υπολογιστής και κατασχέθηκε, το κινητό που χρησιμοποιούσε δεν βρέθηκε. Φαίνονται και οι επικοινωνίες των δύο κατηγορουμένων. Από την ώρα που βρέθηκε το παιδί υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους με νέο κινητό και νέο μέιλ, η 34χρονη χρησιμοποιούσε το όνομα Κατερίνα ώστε να μη ξέρουν τα πραγματικά της στοιχεία. Στην επικοινωνία μεταξύ τους φαίνεται πως ο κατηγορούμενος την υποστηρίζει ψυχολογικά, φαίνεται να έχουν σχέση». Πρόσθεσε ακόμα «Η κατηγορούμενη δε θα έκανε αυτά που έκανε αν δεν είχε τη στήριξη αυτού».