Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή η 80χρονη που κατηγορούνταν ότι κατά τη διάρκεια καβγά πέταξε πέτρα και χτύπησε τον 90χρονο σύζυγό της στο πρόσωπο και στη συνέχεια άρπαξε ξύλο και τον χτύπησε στο χέρι. Ο άγριος καβγάς των ηλικιωμένων, που έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, ξεκίνησε για μια ασήμαντη αφορμή, και συγκεκριμενα για ένα κομμάτι ψωμί το πρωί της περασμένης Κυριακής στον Αλμυρό Βόλου.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, το ζευγάρι παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και ο 90χρονος που είχε ακόμη επίδεσμο πάνω στη μύτη, λίγο κάτω από τα μάτια, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και είπε ότι η σύζυγός του, τον τραυμάτισε με πέτρα στο πρόσωπο και στο χέρι με ένα ξύλο. Όπως ισχυρίστηκε εκείνος προσπάθησε να την πιάσει από τα μαλλιά, αλλά η γυναίκα συνέχισε να τον χτυπάει.

Ο άνδρας προχώρησε ακόμα και σε άλλες καταγγελίες, όπως ότι η σύζυγός του, τον χτυπάει κάθε μέρα και για να φύγει και να πάει στη Μεσσηνία (απ’ όπου ήρθε για να μείνουν μαζί) της ζητάει 15.000 €, αλλά δεν του δίνει.

Ο 90χρονος κατέθεσε ακόμη ότι ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι η γυναίκα τον έπιασε από τον λαιμό και του είπε «θα σε πνίξω» ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χτυπήσει ποτέ στη ζωή του γυναίκα.

«Την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο έδαφος» λέει η κόρη της 80χρονης

Η κόρη της 80χρονης, ως μάρτυρας υπεράσπισς μετέφερε μαρτυρία της μητέρα της, λέγοντας ότι ενώ κάθισε στην αυλή να φάει λίγο ψωμί για πρωινό, ξαφνικά ο πατριός της την αιφνιδίασε, την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο έδαφος και εκείνη φοβήθηκε και για να αμυνθεί του πέταξε ένα πετραδάκι.

Η ίδια είπε ότι ο πατριός και η μητέρα της μαλώνουν συνεχώς, όπως θυμάται από παιδί ακόμη και ο 90χρονος της ασκεί λεκτική και ψυχολογική βία. Την ίδια περιγραφή για το περιστατικό έκανε και η κατηγορούμενη, υποστηρίζοντς ότι οι οι καυγάδες του είναι συχνοί και πάντα μαλώνουν.

Ανέφερε ακόμα ότι δεν χτυπάει τον 90χρονο, καθώς και ότι δεν της επιτρέπουν τα οικονομικά της, να του δώσει χρήματα για να φύγει.

Απορρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι η γυναίκα ήταν σε άμυνα

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η σωματική κατάσταση του κατηγορούμενου, ο οποίος περπατούσε με δυσκολία, δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι έριξε κάτω την κατηγορούμενη με τέτοια βιαιότητα και πρότεινε να απορριφθεί ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι βρισκόταν σε άμυνα. Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε την 80χρονη σε φυλάκιση 2 μηνών με αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε στη γυναίκα ότι το Δικαστήριο ήταν επιεικές μαζί της και της ζήτησε να μην τσακώνονται με τον σύζυγό της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.