Ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, που επικαλείται το thestival.gr, ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε τη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να συμπληρωθούν χρήσιμα στοιχεία στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όπως είναι η αιματολογική εξέταση από τον οδηγό, η πραγματογνωμοσύνη από στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος και υλικό από κάμερες της περιοχής.

Ο οδηγός του φορτηγού εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του εισαγγελέα φορώντας κουκούλα ,με τη συνοεία δύο αστυνομικών.

Αύριο το τελευταίο αντίο

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κουφάλια, τόπο καταγωγής της 42χρονης, όπου οι κάτοικοι έχουν βυθιστεί στο πένθος. Η σορός της θα τεθεί σε προσκύνημα από τις 11:30 το πρωί.

Η 42χρονη ήταν αθλήτρια με διακρίσεις στο τρέξιμο, ενώ είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου το 2011.

«Ήταν αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Έτρεχε σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, στην Αγγλία, παντού. Έδινε μόνο αγάπη. Και έδινε και πολλά στον αθλητισμό χωρίς να ζει από αυτό το πράγμα. Το μόνο που την ενδιέφερε μέσα από αυτό που έκανε, ήταν να αθληθεί η ίδια και ο κόσμος. Θεωρούσε ότι ο καθένας μας πρέπει να αθλείται με όποιο τρόπο μπορεί, με όποιον βηματισμό και όποια ταχύτητα μπορεί. Γι’ αυτό και την αγαπούσαν όλοι χωρίς να ξέρουν τι δουλειά κάνει, τι έχει σπουδάσει ή από που είναι. Πηγαίναμε μαζί στους αγώνες και ενώ εκείνη θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση, καθόταν πίσω για να δώσει κουράγιο σε εμένα και σε όλο τον κόσμο. Αν ήθελε, ένα τσακ να έκανε, θα έφευγε και θα έβγαινε πρώτη» είπε στο Newsbeast η φίλη της, Χριστίνα Κονταξή.