Σε τεστ DNA θα υποβληθεί ο 14χρονος που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που καταδίωξαν οι αστυνομικοί στο Πέραμα και ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν ο οδηγός του οχήματος. Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως υπάρχει δαχτυλικό αποτύπωμα στο αυτοκίνητο, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Όπως σημειώνει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος: «Έχουμε υποβάλει υπόμνημα στην ανακρίτρια με τις θέσεις της οικογένειας. Έχουμε 36 κάλυκες σε περιοχή κατοικημένη με αυτοκίνητα και σπίτια ακριβώς δίπλα. Οι αστυνομικοί δημιούργησαν μια εμπόλεμη ζώνη βάλλοντας, το τονίζω, κατά άοπλων ανθρώπων. Ειπώθηκε κάτι για όπλα τα οποία δήθεν τα πήρε ο τρίτος που διέφυγε, όταν υπάρχει video που δείχνει αυτόν τον άνθρωπο να τρέχει χωρίς να κρατάει τίποτα πάνω του.

Έχουμε τρείς ανήλικους που προσπάθησαν να τους κάνουν ενήλικες για να κάνουν πιο…εύπεπτο το περιστατικό. Ο Νίκος Σαμπάνης δεν γεννήθηκε το 2001 αλλά το 2003 όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το νόμιμα θεωρημένο».

«Υπάρχει δαχτυλικό αποτύπωμα»

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμπαγιάννης ανέφερε: «Ο Νίκος Σαμπάνης ήταν συνοδηγός αλλά χαλκεύτηκαν τα στοιχεία από την πλευρά των αστυνομικών για να τον εμφανίσουν ως οδηγό. Τα αίματα τα οποία υπάρχουν στην θέση του συνοδηγού είναι η απόλυτη απόδειξη ότι ο Νίκος βρισκόταν σε αυτή τη θέση.

Υπάρχει δαχτυλικό αποτύπωμα του ανθρώπου ο οποίος παρουσιάστηκε και είπε την αλήθεια ότι είναι δηλαδή ο οδηγός. Την ερχόμενη Τετάρτη θα παρθεί δείγμα DNA από τον 14χρονο οδηγό για να αποδειχθεί μαζί με το δαχτυλικό αποτύπωμα ότι ο ίδιος ήταν ο οδηγός και όχι ο Νίκος Σαμπάνης».