Για ψεύδη καταγγελία, «αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της» κάνει λόγο ο συνήγορος του 60χρονου ηθοποιού που διώκεται για βιασμό.

Ο δικηγόρος Χάρης Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζει κατασκευασμένη την υπόθεση και καταγγέλλει επιχείρηση εργαλειοποίησης του κινήματος metoo με στόχο τη «δημοσιότητα και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τον Χάρη Αναγνωστόπουλο, δικηγόρο του καταγγελλόμενου, έχει ως εξής: «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo» και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητα και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

«Nα αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα»

Και συνεχίζει: «Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν.

Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».