Η ώρα να αποκαλύψει το μυστικό που υπονοεί ότι κρατά καλά κρυμμένο η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας έφτασε. Η 36χρονη Έφη Κακαραντζούλα καλείται σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά της και με την απολογία της να εξηγήσει ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από την αποτρόπαια επίθεση.

Μέχρι τώρα η κατηγορούμενη δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της υποστηρίζοντας πως θα «ειπωθούν όλες οι αλήθειες» στο ακροατήριο. Έτσι, η απολογία της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει την εντύπωση πως η ίδια και το θύμα μοιράζονται το ίδιο μυστικό. «Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό», ήταν το μοναδικό σχόλιο που έκανε η κατηγορούμενη απευθυνόμενη στο θύμα της αμέσως μετά την συγκλονιστική κατάθεση του.

Στην συμπληρωματική της απολογία στον ανακριτή η Έφη Κακαραντζούλα είχε ισχυριστεί πως θεώρησε την Ιωάννα υπεύθυνη για «ένα πολύ προσωπικό ζήτημα» το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη. Το σενάριο πως αυτό που όπλισε το χέρι της ήταν ένας 40χρονος τον οποίο διεκδικούσαν οι δυο γυναίκες κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα. Και αυτό γιατί προέκυψε ότι η γνωριμία του άνδρα και της Ιωάννας περιοριζόταν στην ανταλλαγή ελάχιστων μηνυμάτων.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο

Επίθεση με βιτριόλι: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Τώρα, η κατηγορούμενη θα κληθεί να απαντήσει ποια ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» όπως είχε αναφέρει στον ανακριτή και την έκανε να δει «τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία»

Η 36χρονη τις ημέρες που επέλεξε να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση που σημάδεψε για πάντα την Ιωάννα. Περιορίστηκε να το κάνει μόνο στη φάση της ανάκρισης όπου είχε δηλώσει: «Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Δεδομένο θεωρείται ότι η κατηγορούμενη θα δώσει «μάχη» για να πείσει τους δικαστές πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα ώστε να διεκδικήσει την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αυτό που ήθελε για την Ιωάννα, όπως ανέφερε στην απολογία της στον ανακριτή, ήταν «να την πονέσω και να την τραυματίσω». «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη αυτή ενέργεια μου θα προξενούσε σε τέτοια έκτασης ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου…» ισχυρίστηκε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.