Αύριο Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στις 09.00, συνεχίζεται η δίκη της Έφης Κακαράντζουλα για την επίθεση της με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Το αυριανό «επεισόδιο» αναμένεται να είναι εξίσου μακρόσυρτο με το περασμένο αφού οι γιατροί της Ιωάννας θα κληθούν να περιγράψουν αναλυτικά τι αντιμετώπισαν όταν την είδαν αμέσως μετά από την επίθεση αλλά και τι έχει χρειαστεί να κάνουν όλο αυτό το διάστημα για την αποκατάσταση της ακόμα εύθραυστης υγείας της.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει αν θα εμφανιστεί ξανά η κατηγορούμενη, όπως έγινε την Πέμπτη (30/09). Όπως εικάζουν οι συνήγοροι της Ιωάννας, αφού έκανε την πρώτη εμφάνιση, πολύ πιθανό είναι εφεξής να εμφανίζεται στο δικαστήριο τακτικά, αν και όπως σημειώνουν «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη ψυχολογία και τις προθέσεις της παρ’ εκτός από τον δικηγόρο της».

«Είναι ψυχρή κι εριστική από την πρώτη στιγμή, δεν αλλάζει αυτό»

Η αλήθεια είναι ότι η στάση της Έφης Κακαράντζουλα στο δικαστήριο στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, άφησε άφωνο και σοκαρισμένο το κοινό.

Όπως λέει στο Newsbeast ο Αποστόλης Λύτρας, ένας εκ των δύο δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου: «H κατηγορούμενη αποφάσισε εν τέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Καθόλη τη διάρκεια παρακολουθούσε απαθής και ατάραχη. Δεν είπε έστω και προσποιητά συγγνώμη, δεν έσκυψε ούτε μια φορά το κεφάλι της ενώ κάποια στιγμή ψιθύρισε στην Ιωάννα ότι τάχα: Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε αυτό“.

Η κατηγορούμενη δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, όχι μόνο δεν συνειδητοποιεί τι έπραξε αλλά δείχνει και να ικανοποιείται με τον πόνο που προκάλεσε. Η όλη στάση της ήταν εριστική και προκλητική. Ο μόνος λόγος που είπε τα ανωτέρω στην Ιωάννα ήταν στο πλαίσιο της δημιουργίας εντυπώσεων. Άλλωστε, όταν η δίκη διεκόπη και η Ιωάννα στάθηκε απέναντί της και τη ρώτησε τι εννοεί η κατηγορούμενη όχι μόνο δεν απάντησε αλλά απέφυγε και να τη κοιτάξει».

Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Σύμφωνα με τον κο Λύτρα, αυτή η στάση της κατηγορούμενης, μια στάση που πραγματικά σόκαρε το κοινό, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει σε αυτή τη φάση. Είναι μια συμπεριφορά που η κατηγορούμενη έχει επιδέιξει και διατηρήσει από την πρώτη μέρα, μια στάση που συνεχίστηκε με την παρουσία της στο δικαστήριο και ειδικά με το χαρακτηρισμό της πράξης της ως «μια μη αποδεκτή πράξη». Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας ειδικά αυτός ο χαρακτηρισμός- «μια μη αποδεκτή πράξη», δείχνει πόσο βαθιά αμετανόητη και σκληρή είναι, περιγράφοντας μια τέτοια εγκληματική πράξη σαν να περιγράφει….. ένα παράνομο παρκάρισμα.

Αναμονή για το αίτημα να κληθούν άτομα που φαίνεται να είχαν επαφή με την κατηγορούμενη

Την ίδια στιγμή, το αίτημα να κληθούν για κατάθεση και άλλα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με την κατηγορούμενη, παραμένει από την πλευρά των δικηγόρων της Ιωάννας, οι οποίοι θεωρούν αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι σημαντικό για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Όπως μας λέει ο κος Λύτρας:« Έχουμε υποβάλει αίτημα προς το δικαστήριο να κληθούν και να καταθέσουν άτομα που από τα στοιχεία της δικογραφίας και από πληροφορίες που υπάρχουν είχαν επαφές με την κατηγορούμενη και η σχέση τους με την δράστιδα πρέπει να διερευνηθεί. Αν υπάρχουν ενδείξεις κατά την αποδεικτική διαδικασία ότι και άλλα άτομα εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη».

Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Όπως είπε μάλιστα χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο κος Λύτρας συγκεκριμένα για τον 36χρονο «εάν όταν είχε προσαχθεί ο 36χρονος, έλεγε αυτά που λέει τώρα ο δικηγόρος του ‘ότι η κατηγορούμενη ήταν εμμονική, ότι του ζήτησε βιτριόλι’ θα είχε κληθεί ως μάρτυρας στην δίκη. Αυτά που λέει τώρα δεν τα είχε πει στους αστυνομικούς. Αν τα είχε πει, οι αστυνομικοί θα του είχαν πάρει κατάθεση. Όταν προσήχθη το μόνο που τους είπε για την κατηγορούμενη ήταν ‘’ναι απλά την γνωρίζω’’». Η αστυνομία ταλαιπωρήθηκε υπερβολικά να φτάσει στην κατηγορούμενη. Ο συγκεκριμένος, γνώριζε όλα αυτά, κι ενώ όλη η Ελλάδα έψαχνε την κατηγορούμενη, αυτός ήξερε τι έγινε και καθόταν σπίτι του, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούσε να συνδυάσει την κατηγορούμενη με αυτό που έγινε. Λες και βιτριόλι ζητάνε κάθε μέρα στον κόσμο. Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν λογικά».

Ο κ. Λύτρας χαρακτήριζε παράδοξο ότι βγήκε ο δικηγόρος του 36χρονου και είπε όλα αυτά, ενώ ο τελευταίος δεν είναι ακόμα ούτε μάρτυρας αλλά ούτε κατηγορούμενος στη δίκη. «Όλα όσα λέει ο δικηγόρος του 36χρονου τα αγνοούσαμε» υπογράμμισε. «Είναι γνώριμο πολλών να κάνουν τέτοιες κινήσεις όταν σφίγγει ο κλοιός. Γιατί βγήκαν τώρα; Τώρα που αναφερθήκαμε εμείς ότι υπάρχουν συνεργοί;» κατέληξε ο δικηγόρος της Ιωάννας.