«Όχι» στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, που κρατείται στις φυλακές Δομοκού, εισηγείται η αρμόδια εισαγγελέας Λαμίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η εισαγγελέας Λαμίας εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο της πόλης την απόρριψη του αιτήματος για την αποφυλάκιση υπό όρους του πολυϊσοβίτη καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει την υπό όρους αποφυλάκισή του στις 18 Αυγούστου.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Πότε μπορούν να αποφυλακιστούν υπό όρους οι πολυϊσοβίτες

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, αρμόδιοι αξιωματούχοι για θέματα φυλακών επισημαίνουν ότι ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ότι οι πολυϊσοβίτες μπορούν να αποφυλακιστούν με όρους αφού συμπληρώσουν 25 χρόνια εγκλεισμού.

Η νομική εκτίμηση που διατυπώνεται από το περιβάλλον του φυλακισμένου, είναι ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πληροί τις προϋποθέσεις για την υφ’ όρων απόλυσή του.

Την απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της πόλης, ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για τους ακόμα τέσσερις φυλακισμένους πολυϊσοβίτες της 17 Νοέμβρη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.