Στο δικαστρήριο μετέβη το πρωί της Πέμπτης (30/9) η δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας.

Η 36χρονη αν και πληροφορίες ανέφεραν πως δεν θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο τελικά μεταφέρθηκε με τη συνοδεία αστυνομικών και έτσι θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ιωάννα.

Η κατηγορούμενη δεν μπήκε από το γκαράζ των δικαστηρίων αλλά από άλλη είσοδο ώστε να μην γίνει αντιληπτή από τους δημοσιογράφους και τους πολίτες που βρίσκονται έξω από το κτίριο. Λίγα λεπτά αργότερα εισήλθε στη δικαστική αίθουσα συνοδευόμενη από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η 36χρονη μέχρι να οδηγηθεί στο εδώλιο κρατούταν στη διπλανή αίθουσα.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast

Για την παρουσία της κατηγορούμενης στο δικαστήριο ενημέρωσαν την Ιωάννα οι συνήγοροι και η μητέρα της. «Μη νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς. Δεν πειράζει είναι ανθρώπινο» της είπαν χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος Ιωάννας: Θα ζητήσουμε να καλέσει το δικαστήριο κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν συνομιλία με την κατηγορουμένη

«Η κατηγορουμένη είναι δικαίωμα της να έρθει ή όχι. Μπορεί και να εμφανιστεί, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι ότι είναι εδώ η Ιωάννα» είπε όταν αφίχθη στο δικαστήριο ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας.

Αναφερόμενος στην πελάτισσά του ο δικηγόρος όπως μετέδωσε το Mega είπε: «Θα πρέπει να εξιστορήσει ό,τι βίωσε εκείνη την τραγική μέρα για την ίδια και θα πρέπει να πει στους δικαστές με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε. Εμείς από την πλευρά μας θα ζητήσουμε να καλέσει το δικαστήριο κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν συνομιλία με την κατηγορουμένη».

Η άφιξη της Ιωάννας στο δικαστήριο

Στις 9:00 έφτασε στο δικαστήριο και η Ιωάννα η οποία έχει δηλώσει πως θα είναι παρούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της δίκης.

Η νεαρή γυναίκα η οποία σήμερα θα μιλήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη μοιραία εκείνη ημέρα αλλά και τη μάχη που έχει δώσει για τη ζωή της από τη στιγμή της επίθεσης.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος