Θύμα αγνώστων έπεσε το μνημείο του Πόντιου αγωνιστή, μαχητικού δημοσιογράφου και εκδότη, Νίκου Καπετανίδη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην περιοχή της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Οι άγνωστοι που βεβήλωσαν το μνημείο, το οποίο τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον χώρο οπότε και τελέστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήριά του, προκάλεσαν φθορές στη μαρμάρινη βάση του και αφαίρεσαν γλυπτές αναπαραστάσεις του Νίκου Καπετανίδη στο δικαστήριο του Κεμάλ στην Αμάσεια, ενώ φαίνεται πως επιχείρησαν να ξηλώσουν το άγαλμα, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Τη βεβήλωση του μνημείου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καταδικάζει απερίφραστα ο Σύλλογος Δράσης «Νίκος Καπετανίδης». Σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει πως «σε συνεργασία με τον δήμο Παύλου Μελά θα επιδιώξουμε την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών με παρέμβαση μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο Σύλλογος Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" Καταδικάζει απερίφραστα την βεβήλωση του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου…

Posted by Σύλλογος Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" on Wednesday, September 29, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.