Στο… κενό έπεσε η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας νοσηλευτικό προσωπικό σε δημόσια νοσοκομεία ζητώντας να «παγώσει» σε πρώτη φάση η απόφαση που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους είναι ανεμβολίαστοι.

Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε το αίτημα για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και πλέον μένει να εκδικασθεί η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία για το ίδιο ζήτημα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογη… τύχη είχαν προ ημερών το ΣτΕ είχε απορρίψει τις αιτήσεις 115 γιατρών και εργαζομένων στο χώρο της υγείας που επίσης ζητούσαν να παγώσει με έκδοση προσωρινής διαταγής ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους.

Διευκρινίζεται πως η αίτηση αναστολής που εξετάστηκε και απορρίφθηκε από το ΣτΕ, αφορά τις αιτήσεις αναστολής ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των δομών υγείας κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού.