Ταυτοποιήθηκαν επτά άνδρες από την Ελλάδα ως οι δράστες της βάναυσης επίθεσης σε μετανάστες στο Λασίθι. Σε βάρος τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Εξιχνιάστηκε η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο Λασίθι Κρήτης

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εφτά Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου 2021, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά δεκατρείς αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Όπως ανέφερε το cretalive οι δράστες πυροβολούσαν και τους χτυπούσαν με απίστευτο μένος, ακόμα και στο κεφάλι. Οι μετανάστες ούρλιαζαν, προσπαθούσαν να αμυνθούν και να προστατευθούν, όμως εκείνοι, απτόητοι, έσπαγαν, πυροβολούσαν, γρονθοκοπούσαν και κλωτσούσαν. Οι δράστες είναι γνώριμοι των Αρχών, μάλιστα ένας εξ αυτών έχει καταδικαστεί για ειδεχθές έγκλημα.