Η 26χρονη κόρη του πήγε για διακοπές στη Φολέγανδρο και δε γύρισε ποτέ. Βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια του συντρόφου της, ο οποίος φέρεται να τη χτύπησε, να την έσυρε στα βράχια και να την πέταξε στη θάλασσα, όπου και πνίγηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση του ιατροδικαστή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε μια δήλωσή του στο Open, ο τραγικός πατέρας ξέσπασε, τονίζοντας πως θέλει ο 30χρονος να σαπίσει στη φυλακή.

«Είμαστε στενοχωρημένοι, σκότωσε το κορίτσι μου κι αφού δεν υπάρχει ποινή εις θάνατον, να σαπίσει στη φυλακή και να “φάει” ισόβια χωρίς να βγει έξω, χωρίς άδειες, χωρίς τίποτα», είπε ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς.

Σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Το πρωί μπήκε στο πλοίο στο λιμάνι της Νάξου και στις πρώτες του δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους είπε για το έγκλημα: «Συγγνώμη για όλα».

«Αυτό που έχει πει σε εμένα είναι αυτό που έχει πει και στους αστυνομικούς. Είναι οι εικόνες που του έχουν μείνει στο μυαλό. Έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για το θάνατο της 26χρονης κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του, λεπτομέρειες που ερωτήθηκαν μπορούσε σε πράγματα με δυσκολία να συνθέσει», δήλωσε ο δικηγόρος του στο Mega.

«Το ψυχιατρείο είναι τμήμα των φυλακών. Θα πάει στη φυλακή και από εκεί είναι λογικό να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πάει στον Κορυδαλλό, για να υπάρξει και αποτελεσματική φύλαξή του», είπε ακόμα ο κ. Βλάχος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «δεν έχουμε βρασμό ψυχής. Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι διαγνωσμένο το 2015 αυτό. Και υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις και θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν. Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα. Αυτό θα το πουν οι ειδικοί».