Για τη φονική φωτιά στο Μάτι που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο δικηγόρος των θυμάτων Βασίλης Καπερνάρος με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από εκείνη τη συγκλονιστική ημέρα.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Παρασκευής (23/7) ο Βασίλης Καπερνάρος έχει ολοκληρωθεί η φάση της ανάκρισης για τη φωτιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, με την απολογία όλων των κατηγορουμένων και πλέον το πόρισμα του ανακριτή βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος διαπίστωσε κακουργήματα. «Έχουν προστεθεί και άλλοι κατηγορούμενοι» είπε.

«Το σοβαρότερο είναι πώς θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο», τόνισε ο Βασίλης Καπερνάρος ενώ όταν ερωτήθηκε εάν υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να καλύψουν άλλους, απάντησε: «Ασφαλώς, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Ο τότε Υπουργός Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος. Βεβαίως και υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο».

«Στο δικαστήριο θα πέσουν προσωπεία και μάσκες»

Ο δικηγόρος των θυμάτων διαμήνυσε πως στο δικαστήριο θα αποκαλυφθούν πολλά.

«Εκεί θα πέσουν προσωπεία και μάσκες» επεσήμανε ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες για την τραγωδία στους δύο επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

«Η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε από την πλευρά του κάτοικος του Νέου Βουτζά, ενώ εγκαυματίας διαμαρτυρήθηκε για «πλήρη αδιαφορία από το κράτος».

Άλλη κάτοικος της περιοχής μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν: α) ο αίτημα της δικαίωσης, β) αλήθεια γ) τιμωρία.

«Τρία χρόνια μετά είμαστε ακόμα στο πρώτο» είπε και τόνισε «η 23η Ιουλίου προκλήθηκε από ανθρώπινες ενέργειες που προκάλεσαν τη φυσική καταστροφή, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο μόνο για φυσική καταστροφή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.