Την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 30χρονος θα μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο απολογούμενος ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται ψυχικό νόσημα, φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στους αστυνομικούς ενώ ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό.

Τι είπε ο δικηγόρος του 30χρονου

Ο δικηγόρος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, μιλώντας μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορούμενου, επανέλαβε ότι η «αρρώστια του είναι δεδομένη, διαγνωσμένη από το 2015, ενώ μένει να αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη αν επηρέασε την κρίση του κατά την τέλεση του εγκλήματος» σημειώνοντας παράλληλα ότι «έχει θολή αντίληψη για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα».

«Δεν έχει νοσηλευτεί έχει τύχει θεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής, υπήρξε ένα λάθος στη λήψη της αγωγής, αυτό όξυνε το πρόβλημά του προκαλώντας κρίσεις κατά καιρούς. Εάν και σε ποιο βαθμό η υφιστάμενη ψυχική νόσος επηρέασε την κρίση του την ώρα που διέπραξε το έγκλημα ζητούμε να το πληροφορηθούμε από τους αρμόδιους επιστήμονες που θα συντάξουν την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» σημείωσε.

Και συμπλήρωσε ότι «η διακοπή της θεραπείας φέρνει όξυνση της πάθησης και απρόβλεπτα επεισόδια που μπορεί να είναι τραγικά και για τον ίδιο και για τρίτα πρόσωπα. Αυστηρή επιτήρηση δεν υπήρχε, αυτό υπάρχει μόνο για κάποιον έγκλειστο. Θεωρούσαν στον κοινωνικό του περίγυρο ότι ήταν συνεπής, κάτι όμως που δεν συνέβαινε και ο ίδιος δεν το είχε δηλώσει».

Γιατί μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας

Αναφορικά με τα αίτια της μεταφοράς του στο κέντρο υγείας Νάξου, ο κ. Βλάχος επεσήμανε ότι «υπήρξε μια απότομη, αιφνίδια, πτώση του επιπέδου της συνείδησης, αυτό είναι η διάγνωση των γιατρών του κέντρου υγείας, αυτή είναι σίγουρα απότοκη της ψυχικής ασθένειας από την οποία νοσεί και του γεγονότος ότι εδώ και μέρες δεν έχει κάποια πρόνοια, είναι άρρωστος κλεισμένος σε κρατητήριο και δεν έχει τη φροντίδα που του αρμόζει».

Ο δικηγόρος απαντώντας σε ερώτηση για τα ευρήματα της ιατροδικαστικού πορίσματος είπε «πως ό,τι και να έκανε ο δράστης εφόσον είχε συνείδηση αυτού που έκανε θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη με τη σκληρότητα που αρμόζει στην πράξη που έκανε. Αν το επίπεδο της συνείδησής του δεν ήταν τέτοιο που να του επιτρέψει να κατανοεί τι έκανε θα αντιμετωπίσει αυτό που ορίζει ο νόμος».

«Έχει θολή αντίληψη για το τι συνέβη»

Ο κ. Βλάχος υπογράμμισε πως ο 30χρονος «έχει θολή αντίληψη τι συνέβη την ημέρα εκείνη για αυτό και δεν μπορεί από μόνος του να συνεισφέρει στα πράγματα. Εφόσον εγκλειστεί όπως αναμένεται στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού και ξεκινήσει η παρακολούθησή του από ψυχίατρο θα μπορέσει και ο ίδιος να ανασκευάσει τη μνήμη του το περιστατικό».

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Τρύφων Κόλλιας, επεσήμανε ότι ο δράστης «δεν έχει συνείδηση, δεν έχει μνήμες, έχει μια πολύ θολή εικόνα του τι συνέβη εκείνες τις ώρες, πριν και μετά το περιστατικό, η απολογία ήταν πολύ δύσκολη, ήταν πολύ δύσκολο να θυμηθεί και πράγματα που δεν έχουν σχέση με το συμβάν».

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Νωρίτερα είχε εκδοθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις συνθήκες θανάτου της Γαρυφαλλιάς και όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής στο Newsbeast, η σορός της άτυχης γυναίκας φέρει πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι. Αιτία θανάτου ήταν όμως ο πνιγμός της. «Σύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στη θάλασσα, κατάπιε νερό και πνίγηκε».

«Οι πολλαπλές κακώσεις που φέρει στο κεφάλι υποδηλώνουν πάλη, ενώ υπήρξε και πτώση και σύρσιμο στα βράχια», σημειώνει ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης ξυλοκόπησε άγρια την 26χρονη κοπέλα και την έσυρε στα βράχια πριν την πετάξει στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της αλλά εν ζωή.

Μάλιστα οι πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι της Γαρυφαλλιάς ήταν τόσο από τα χέρια του δολοφόνου όσο και από το σύρσιμο, ενώ είχε δεχθεί γροθιά στο μάτι και είχε γδαρσίματα στην πλάτη.