Μια σειρά από ερωτήματα καλείται να απαντήσει η ΕΛΑΣ για τη συγκλονιστική υπόθεση στην Ηλιούπολη, όπου μια 19χρονη κοπέλα κατάφερε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να το σκάσει από το σπίτι – κολαστήριο, όπου την κρατούσε ο 39χρονος αστυνομικός και την ανάγκαζε να εκδίδεται.

Το κορίτσι κατάφερε να πάει σε ένα κοντινό καφέ και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο συνάδελφό τους και την υπόθεση ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Είναι ένα πρόσωπο γνώριμο στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ, καθώς κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε απειλήσει συνάδελφό του ακόμα και να τον σκοτώσει, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης.

Η 19χρονη αποκάλυψε και τα όσα έζησε από τα 11 χρόνια της έως και την ηλικία των 17, όταν ο ίδιος ο πατέρας της ασελγούσε πάνω της και την εξέδιδε. Οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελία, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για 14 συνολικά αδικήματα. Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ συνεχίζεται καθώς υπάρχουν τρία αναπάντητα ερωτήματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ: Το πρώτο είναι αν υπήρχε συνεργός του αστυνομικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα άτομο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις Αρχές.

Το δεύτερο ερώτημα σχετίζεται με το αν υπάρχει κύκλωμα το οποίο εξέδιδε μέσω διαδικτύου τη 19χρονη.

Το τρίτο ερώτημα αφορά τις δύο ταυτότητες (ενός αστυνομικού και ενός πολίτη, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή) που βρέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου αστυνομικού.