Την υπερασπιστική του γραμμή θα «χτίζει» τις επόμενες ώρες ο 49χρονος ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη ώστε αύριο να περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για αύριο στις 12 προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Ο συνήγορος του Σάκης Κεχαγιόγλου με τις δηλώσεις του έδωσε μια πρώτη εικόνα σχετικά με τις θέσεις του εντολέα του επιμένοντας πως ουδέποτε προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες που ομολόγησε ότι έκλεψε από την Πινακοθήκη πριν από περίπου 9 χρόνια.

«Ο εντολέας μου, κατά δήλωση του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το κρίσιμο ερώτημα γιατί ο κατηγορούμενος δεν επέτρεψε όλα αυτά τα χρόνια τους πίνακες ο κ Κεχαγιόγλου ανάφερε: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το DNA. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει…».

Όταν ο συνήγορος κλήθηκε να απαντήσει αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες στο ρέμα στο Πόρτο Ράφτη όπου βρέθηκαν δήλωσε ότι «οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους όχι από τον εντολέα μου».