Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε, με ομόφωνη απόφαση δικαστή και εισαγγελέα και μετά την πολύωρη απολογία του, ο δολοφόνος της Καρολάιν Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μίλησε στον ΑΝΤ1 και αρνήθηκε ότι ο 33χρονος ισχυρίστηκε πως απουσιάζουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να του επιβληθεί η προσωρινή κράτηση του. «Δεν είναι αλήθεια. Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία του και την προφυλάκισή του και όχι μόνο. Αυτό για τους όρους είναι απλά νομικό κομμάτι του υπομνήματος, που είναι ανάλυση των άρθρων» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κάρτα που αφαιρέθηκε από την κάμερα ασφαλείας ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι με αίτημα του ανακριτή αιτήθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim. «Εντός των επόμενων ημερών θα έρθουν τα αποτελέσματα» ανέφερε.

Στο αίτημα του εντολέα του να κληθούν φίλοι και συγγενείς για να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι και «ο ίδιος ο ανακριτής θέλει να μάθει ποια ήταν η πραγματική σχέση των δύο ατόμων και τι πραγματικά υπήρχε».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Αρκετές φορές στην ανάκριση δεν ήταν αυτό που φαίνεται προς τα έξω»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο 33χρονος «έδωσε απαντήσεις αλλά ήταν τόσο οι ακραίες οι καταστάσεις τη μοιραία νύχτα, που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Δόθηκαν διευκρινίσεις για το τι έγινε εκείνο το βράδυ».

«Έχει συνειδητοποιήσει απολύτως τι έχει συμβεί. Αξίζει την τιμωρία του. Αρκετές φορές στην ανάκριση δεν ήταν αυτό που φαίνεται προς τα έξω. Είχε σκύψει το κεφάλι του και ήταν σε μια αρκετά πιεσμένη ψυχολογική κατάσταση. Τουλάχιστον αυτό είδα εγώ» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τον 33χρονο να είχε επιτεθεί και στο παρελθόν στην άτυχη Καρολάιν, δεδομένων κάποιων ευρημάτων στην πόρτα της κρεβατοκάμαρά τους είπε «ότι από το σύνολο της δικογραφίας δεν προέκυψε τίποτα άλλο. Το περίμενε, επιζητούσε την τιμωρία του, το αποδέχτηκε».