Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές του Κορυδαλλού πέρασε χθες Τρίτη 22/6 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μετά την πολύωρη απολογία του για την δολοφονία της Καρολάιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν θα είναι μόνος του στο κελί. Μαζί του θα βρίσκονται άλλοι τρεις κρατούμενοι: Ο ένας είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος για λαθρεμπόριο και ο τρίτος επίσης για ναρκωτικά.

Το κελί του 33χρονου είναι κοντά σε αυτό, όπου κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα επελέγη διότι θεωρείται «ήσυχη» και σε αυτή πηγαίνουν υπόδικοι, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και υπάρχει κίνδυνος αν πάνε σε πιο «σκληρές» πτέρυγες. Ένας ακόμα λόγος που ο συζυγοκτόνος θα μπει στη συγκεκριμένη πτέρυγα είναι οι απειλές από τους ποινικούς, οι οποίοι φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα ότι τον περιμένουν στις φυλακές.

Ο Αναγνωστόπουλος έκανε τεστ κορονoϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό και έτσι δεν χρειάστηκε να μπει σε 14μερη καραντίνα, ενώ ως νέος κρατούμενος θα περάσει την καθιερωμένη συνέντευξη, είτε με την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, είτε με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος, ενδεχομένως σήμερα Τετάρτη.

Ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών και θα προαυλίζεται κανονικά με όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας. O λόγος που επέλεξαν την 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού είναι ώστε να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα του 33χρονου συζυγοκτόνου.

Γλυκά Νερά: Όσα είπε στην απολογία του

Ως ένα τραγικό γεγονός εμφανίζει την ημέρα της δολοφονίας της Καρολάιν, πράξη για την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος, ο καθ’ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στο απολογητικό του υπόμνημα στον ανακριτή.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος ζήτησε και να μην προφυλακιστεί ισχυριζόμενος ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».

«Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις» φέρεται να υποστήριξε.