Ο 33χρονος πιλότος που ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης (17/6) τη δολοφονία της συζύγου του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά «προδόθηκε» από λάθη του στη σκηνοθετημένη «ληστεία», αλλά και από μία φωτογραφία που υπήρχε στο κινητό της Καρολάιν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega στο κινητό τηλέφωνο της Καρολάιν είχε μία εφαρμογή μέσω της οποίας έβλεπε όσα κατέγραφε η κάμερα που βρισκόταν δίπλα στο 11 μηνών μωρό.

Στο κινητό της Καρολάιν υπήρχε ένα καρέ που είχε καταγραφεί από τη συγκεκριμένη κάμερα, όπου ο πιλότος φαίνεται να βρίσκεται αγκαλιά με το μωρό στο σαλόνι τη στιγμή που υποτίθεται ότι είχαν μπει ληστές στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, το σενάριο που είχε κατασκευάσει με τους αδίστακτους ληστές να τον δένουν σφιχτά χειροπόδαρα και να του κλείνουν το στόμα και τα μάτια με ταινία, κατέρρευσε αστραπιαία μπροστά στους έμπειρους αξιωματικούς της ασφάλειας.

Γλυκά Νερά: Θα μπορούσε να καλέσει την αστυνομία και με τα χέρια, όχι με τη μύτη που είπε

Όπως μετέδωσε το κανάλι, η χαλαρότητα στο δέσιμο των χεριών και των ποδιών του, ήταν στοιχείο που υπέδειξε ότι θα μπορούσε να έχει δεθεί μόνος του.

«Τα χέρια και τα πόδια του ήταν πιο χαλαρά δεμένα, δεν ήταν όπως η ταινία στον λαιμό και στο στόμα. Τα χέρια ήταν δεμένα μπροστά, και όχι πίσω όπως είπε εκείνος. Θα μπορούσε να καλέσει την αστυνομία και με τα χέρια, όχι με τη μύτη που είπε».

Με τη βοήθεια εικόνων, ειδικός πραγματογνώμονας αναπαριστά στο ρεπορτάζ πώς είναι εφικτό κάποιος να δεθεί μόνος του χειροπόδαρα και να φιμώσει το στόμα του σε εμβρυακή στάση, όπως ακριβώς δηλαδή βρέθηκε ο πιλότος, χρησιμοποιώντας βοηθητικά το πόμολο της πόρτας.

Το λάθος «της λιποθυμίας»

Στο μεταξύ ο 33χρονος για να αποφύγει να δώσει πολλές λεπτομέρειες, ο πιλότος σκαρφίστηκε το σενάριο της λιποθυμίας.

Ωστόσο, αυτό τον οδήγησε σε άλλο ένα μοιραίο λάθος, αφού ιατρικώς, κάποιος ο οποίος είναι λιπόθυμος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να ανακτήσει τις αισθήσεις του μόνος του.

Τον πρόδωσε και η τεχνολογία

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση υπόθεσης έπαιξε η τεχνολογία, που υπέδειξε ότι ο 33χρονος σύζυγος του θύματος ήταν και αυτός που την είχε δολοφονήσει.

Εφαρμογή στο κινητό του, τον έδειξε να περπατάει στις 04:50, την ώρα δηλαδή που ισχυρίστηκε ότι ήταν δεμένος, φιμωμένος και λιπόθυμος, ενώ το βιομετρικό ρόλοι που φορούσε η Καρολαίν στο χέρι της έδειξε στις 04:05 να ανεβάζει ταχέως παλμούς και 04:11 να σταματάει ο σφυγμός της.

Το πέμπτο μοιραίο λάθος του πιλότου ήταν η ώρα αφαίρεσης της κάρτα μνήμης από την κάμερα σπιτιού. Τεχνολογική ανάλυση έδειξε ότι η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε στις 01:19, δηλαδή τουλάχιστον 3,30 ώρες πριν οι ληστές εισβάλλουν στο σπίτι και αφαιρέσουν τις εικόνες του καταγραφικού βίντεο.