Κατά παντός υπευθύνου στρέφονται τώρα για το θάνατο του γιου τους, οι γονείς του 31χρονου Βαγγέλη Δημητριάδη, ο οποίος είχε βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση στο κελί του, στις φυλακές Αλικαρνασσού, Στην ιατροδικαστική έκθεση την οποία έχουν στα χέρια τους γίνεται λόγος για «δηλητηρίαση με ναρκωτικές ουσίες».

Η κ. Βιβή Δημητριάδη-Διακοσταματίου διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του μοναχογιού της.

Όπως δήλωσε, ήδη έχει ανατεθεί σε δικηγόρο του Ηρακλείου η υποβολή μηνύσεως για το θάνατο του 31χρονου μηχανικού αυτοκινήτων, ενώ συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία για να κατατεθεί αγωγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Δριμύ όμως είναι το κατηγορώ της μητέρας και σε σχέση με την ποινική αντιμετώπιση του γιου της. Θεωρεί άδικη την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης για ποσότητες 2,9 γραμμαρίων κοκαϊνης και 56 γραμμαρίων χασίς, μοιρασμένες σε συσκευασίες, ενώ ήταν ήδη εξαρτημένος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», που αναμεταδίδει το cretalive.gr, κύκλοι των φυλακών ανέφεραν ότι πράγματι ο 31χρονος Βαγγέλης Δημητριάδης ήταν υποδειγματικός κρατούμενος. Ευγενικός, δεν ενοχλούσε ποτέ. Του άρεσε να γυμνάζεται συστηματικά, ενώ λόγω της καλής διαγωγής δούλευε και στο κυλικείο της φυλακής. Για το λόγο αυτό είχε πάρει και άδειες. Αν και γνώριζαν το ιστορικό του με τα ναρκωτικά, δεν έδινε την εντύπωση του χρήστη και μάλλον έδινε την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε «κόψει» τέτοιες συνήθειες.