Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008, η οποία αποδίδεται σε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα και ενός Ισπανού.

Οι Β. Σ. και Α. Σ. αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» είχε γίνει από περίπου δέκα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους και οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Η ομάδα των κρανοφόρων εισέβαλαν στον χώρο την ώρα που γινόταν μάθημα ισπανικών σε μικρά παιδιά, προκάλεσαν καταστροφές στο χώρο και μαχαίρωσαν δύο από τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά αναβαθμίστηκε ποινικά το κατηγορητήριο, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης τους συνιστούν απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήταν ελεύθεροι κλήθηκαν σε απολογία από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες διενεργούν την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.