Σοκαριστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από φροντιστή ποδοσφαιρικού σωματείου στο Βόλο ο οποίος φέρεται να «βομβάρδιζε» παιδιά με γυμνές φωτογραφίες του ενώ τα προσκαλούσε σε σεξουαλικές πράξεις.

Όπως μετέδωσε το Mega που επικαλείται καταγγελίες ο 30χρονος έστελνε συνεχώς άσεμνες εικόνες στους μικρούς αθλητές.

Αν και έβλεπε πως εκείνοι δεν ανταποκρίνονταν και απέρριπταν τα συμπληρωματικά του μηνύματα, ωστόσο εκείνος συνέχιζε απτόητος. Προέβαινε στις ίδιες πράξεις ακόμη και όταν σταμάτησε να λειτουργεί η ακαδημία λόγω των μέτρων για την πανδημία τον περασμένο Οκτώβριο και παύτηκε από τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο για τις εν λόγω καταδικαστέες πράξεις.

Ο πατέρας 14χρονου αθλητή, που προχώρησε πρώτος σε καταγγελία στην Αστυνομία, μίλησε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, με την ελπίδα να λύσουν τη σιωπή τους και οι υπόλοιποι γονείς, να μην ντραπούν και να αποκαλύψουν τι συνέβαινε. Είναι πάρα πολλά τα παιδιά, που έλαβαν στο κινητό τους τις φωτογραφίες του 30χρονου, στις οποίες φαινόταν ο ίδιος γυμνός από τη μέση και κάτω και τα μηνύματά του με ερωτικές προσκλήσεις.

Επίμαχο φωτογραφικό υλικό

Το επίμαχο φωτογραφικό υλικό, που έχει στα χέρια της η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, σοκάρει. Η Αστυνομία συνεχίζει με ιδιαίτερη προσοχή να χειρίζεται τις καταγγελίες για τον πρώην φροντιστή. Η δικογραφία, που σχηματίζεται εναντίον του για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στην Εισαγγελία Βόλου, καθώς η αστυνομική έρευνα είναι υπό πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πηγές από την αθλητική κοινότητα, η αρχή για να ξεσκεπαστεί η δράση του 30χρονου ήταν η καταγγελία νεαρού στον σύλλογο από άλλη ακαδημία. Στη συνέχεια ο σύλλογος προχώρησε σε άτυπη έρευνα, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του στοιχεία. Αμεσα προχώρησε στην απομάκρυνση του φροντιστή, όταν επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Μάλιστα, συνόδευσε στην Αστυνομία και τους γονείς με τα παιδιά των δύο οικογενειών, που προχώρησαν σε καταγγελίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει άλλη μία καταγγελία, πέραν των δύο ήδη γνωστών, ενώ συνέχεια βγαίνουν νέες περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, ο πρώην φροντιστής εξακολουθεί να είναι άφαντος εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες. Δεν απαντά σε τηλεφωνήματα οικείων και γνωστών από τότε που έγινε γνωστή η δράση του και αποσυνδέθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισημαίνεται ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος, ενώ εναντίον του δεν κινείται αυτόφωρη διαδικασία λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το υλικό που έχουν στα χέρια τους από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, από το ο οποίο δεν προκύπτει να προέβη ο φροντιστής σε κάποια άλλη πράξη και να ήρθε σε επαφή με τα παιδιά, τουλάχιστον όχι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας.

Τι λέει ο πατέρας του 14χρονου

Ο πατέρας του νεαρού αθλητή ενημερώθηκε για τις φωτογραφίες πριν από περίπου τρεις εβδομάδες από τη μητέρα του παιδιού. Ο ίδιος λέει ότι απευθύνθηκε άμεσα στον σύλλογο και ενημερώθηκε ότι υπάρχει άλλη μία καταγγελία.

«Πήγαμε όλοι μαζί στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ασφάλεια και από εκεί ξεκίνησε η όλη διαδικασία», ενημερώνει, εκφράζοντας ικανοποίηση που ο σύλλογος στάθηκε δίπλα τους.

Ο γιος του δεχόταν μηνύματα από τον περασμένο Οκτώβριο ακόμη: «Συνήθως ο πρώην φροντιστής τα έστελνε τα απογεύματα. Ήταν αρκετά τα μηνύματα. Ο γιος μου δεν απαντούσε και τον απέρριπτε. Εκείνος συνέχιζε ακάθεκτος», περιγράφει, διευκρινίζοντας ότι πέραν αυτών δεν υπήρξε καμία άλλη πράξη από την πλευρά του 30χρονου, καθώς δεν αποπειράθηκε να προσεγγίσει τον γιο του, ούτε ήρθε σε επαφή μαζί του ποτέ.

Όμως, όπως επισημαίνει, το περιεχόμενο των φωτογραφιών είναι σοκαριστικό: «Τα παιδιά θα πρέπει να μιλούν στους γονείς τους και οι οικογένειες να απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές. Ο πρώην φροντιστής δεν δίστασε να καλέσει τον γιο μου να του στείλει και εκείνος άσεμνες φωτογραφίες. Φυσικά δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο», σημειώνει στο taxydromos.gr.

Επισημαίνεται ότι είναι πολλοί οι νεαροί αθλητές, που έγιναν παραλήπτες ανάλογων μηνυμάτων: «Εγώ γνωρίζω τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ βγαίνουν συνεχώς νέες», επισημαίνει ο ίδιος.