Σοκαριστική είναι η μαρτυρία του ενός εκ των δύο κοριτσιών που κατήγγειλαν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από ιδρυτικό μέλος Κολυμβητικού Ομίλου της Αττικής πριν από επτά χρόνια και ενώ ήταν στην ηλικία των 10 ετών.

«Από το 2013 που πήγαινα στην Δ’ Δημοτικού έως το 2015 ο κατηγορούμενος προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος μου. Τελευταία φορά ήταν όταν πήγαινα Α’ Γυμνασίου που μου πρότεινε να πάω στο σπίτι του για να μου δώσει μια αποτριχωτική κρέμα. Εκεί μου έβαλε να δούμε πορνογραφική ταινία και με βίασε», καταγγέλλει το ένα από τα δύο κορίτσια, σύμφωνα με το Open.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως τόνισαν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 74χρονος, σήμερα, είχε κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων τους και πολλές φορές έπαιρνε ο ίδιος τις δύο ανήλικες από το σπίτι τους για να τις πάει στο κολυμβητήριο για προπόνηση. Προηγουμένως, όμως, τις οδηγούσε στο σπίτι του, όπου τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ τους έδειχνε και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Στη συνέχεια τις πήγαινε στο κολυμβητήριο, ενώ τους έλεγε να μην μιλήσουν σε κανέναν. Οι δύο ανήλικες φοβόντουσαν να αποκαλύψουν τι συνέβαινε τόσα χρόνια, όπως είπαν στην Αστυνομία, μέχρι την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία μένει ο 74χρονος δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο γείτονάς τους συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας δήλωσε για τον 74χρονο: «Η εγγονή του πήγαινε στο κολυμβητήριο. Στο κολυμβητήριο έπαιρνε και 1 – 2 παιδάκια».

Κατά την έφοδο στο σπίτι του, σύμφωνα με το κανάλι, η Αστυνομία κατέσχεσε πορνογραφικό υλικό και 6 μαχαίρια πολεμικού τύπου. Έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Δεν ανήκε στη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου αρνήθηκε με ανακοίνωσή του πως ο κατηγορούμενος ήταν μέλος της διοίκησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Ο καταγγελθείς δεν είναι ενεργό μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, τουλάχιστον από το 2013. Δεν υπήρξε ποτέ μέλος της διοίκησης. Δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του Τμήματος Κολύμβησης ή οποιουδήποτε άλλου Τμήματος (έφορος, προπονητής ή με κάποια άλλη ιδιότητα)».

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος, μέλος της διοίκησης του ΓΣΠ, σημείωσε για τον 74χρονο πως «το 1971 όταν ήταν 22 χρονών, ήταν στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου. Λένε ότι είχε κάποιες σχέσεις με κάποιους γονείς και πηγαινοέφερνε τα παιδιά τους στο σπίτι» ενώ τόνισε πως «από το 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2020 έφερνε την εγγονή του στο Σύλλογο».

Τι φέρεται να υποστήριξε ο 74χρονος

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 74χρονος φέρεται να υποστήριξε σε αστυνομικούς ότι έκαναν συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, χωρίς ωστόσο να αποσκοπεί στην σεξουαλική πράξη. Φέρεται ακόμα να παραδέχτηκε κάποια από αυτά που έχουν καταγγελθεί, όπως το ότι τους έκανε δώρα και καλέσματα στο σπίτι του.