Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ελεγχθεί, από τις αρμόδιες αρχές, ο προφυλακισμένος Δημήτρης Λιγνάδης και για πορνογραφία ανηλίκων.

Την ώρα που ο σκηνοθέτης προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα της φυλακής βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα που αφορά στη νέα μήνυση για βιασμό, η τρίτη κατά σειρά, που έχει κατατεθεί σε βάρος του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρίτος άνδρας ο οποίος καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό στο πλαίσιο της κατάθεσης του στη ΓΑΔΑ, όπου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης του είχε δείξει στον υπολογιστή του υλικό με ανήλικα παιδιά.

Ο ισχυρισμός αυτός εξετάζεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα στην έρευνα αλλά και αν θα ελεγχθεί ο σκηνοθέτης για πορνογραφία ανηλίκων. Υπό αυτό το πρίσμα, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα κατασχεθέντα από τις εφόδους στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, που ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο της έρευνας, αποκτούν νέο ενδιαφέρον καθώς μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.
Παράλληλα, ο νομικός παραστάτης δυο εκ των μηνυτών Γιάννης Βλάχος, μετά το αίτημα του να ερευνηθούν τα ψηφιακά αρχεία του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε από την ανακρίτρια την άρση απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορούμενου προκειμένου να διερευνηθεί το fb για ενδεχόμενα ίχνη «ύποπτων» αναζητήσεων ή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον πασίγνωστο ηθοποιό

Την ίδια ώρα, ο κλοιός γύρω από πασίγνωστο πρωταγωνιστή, που φέρεται να ελέγχεται για τουλάχιστον δυο καταγγελίες απόπειρας βιασμού, στενεύει καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Η δικογραφία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, συμπληρώνεται με τις μαρτυρίες των γυναικών που φέρονται να τον έχουν καταγγείλει αλλά και καταθέσεις μαρτύρων.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα ακολουθηθεί ο δρόμος που επελέγη για τον Δημήτρη Λιγνάδη σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνος να διαπράξει και νέα αδικήματα, αλλά ο γνωστός πρωταγωνιστής να κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου πριν ο εισαγγελέας αποφασίσει για την ποινική του μεταχείριση.

Το όνομα του συγκεκριμένου ηθοποιό καταγράφεται μεταξύ των 18 νέων φακέλων που προσκομίστηκαν από το ΣΕΗ στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επίμαχες καταγγελίες εντοπίζονται δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που παραμένουν «ζωντανά», δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα φέρεται να έχει μπει και μια ακόμη καταγγελία που εμφανίζεται να περιγράφει μια τρίτη περίπτωση απόπειρας βιασμού η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί με επίσημο τρόπο.

Το κουβάρι της υπόθεσης για τον πασίγνωστο ηθοποιό άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του τρεις γνωστές πρωταγωνίστριες ενώ φέρονται να ακολούθησαν ακόμα τέσσερις γυναίκες. Μάλιστα, ανάμεσα στις καταγγελίες που περιείχαν οι πρώτοι 20 φάκελοι του ΣΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν και μια γυναίκας για υπόθεση βιασμού από τον συγκεκριμένο ηθοποιό η οποία έχει παραγραφεί.