Την ώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης διανύει την πρώτη του εβδομάδα στην φυλακή μια νέα μήνυση για βιασμό, η τρίτη κατά σειρά, που κατατέθηκε σε βάρος του βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του  εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μήνυση καταγγέλλεται ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης για βιασμό, το 2018.

Ο μηνυτής, ο οποίος είναι Έλληνας και φέρεται να μην είναι ηθοποιός σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει το βιασμό του μέσα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη και αφού προηγουμένως τον είχε «ψαρέψει» στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηνυτής κατά τον χρόνο που καταγγέλλει τον βιασμό του δεν ήταν ανήλικος.

Ήδη, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από τον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να αξιολογηθεί ποινικά η υπόθεση ώστε να αποφασίσει αν θα ασκήσει συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του σκηνοθέτη.

Σε αυτή την περίπτωση η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται και τις άλλες δυο υποθέσεις βιασμούς για τους οποίους ήδη κατηγορείται και έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Αλέξης Κούγιας: Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει

Ο Αλέξης Κούγιας προαναγγέλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και της ψευδούς καταμήνυσης σε βάρος του μηνυτή.

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός, ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει, είτε οιανδήποτε γυναίκα, είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις», απαντά με αφορμή την πληροφορία ότι κατατέθηκε και τρίτη μήνυση για βιασμό σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

«Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις δύο προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία», τονίζει σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, σημειώνοντας: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των δύο προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις δύο προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια».

Ο Αλέξης Κούγιας τονίζει ότι έχει εντολή από τον κατηγορούμενο να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του μηνυτή. «Η εντολή που έχω είναι ότι αυτήν τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Ελπίζω ότι αυτήν τη φορά από πλευράς του εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

TAGS