Ειδική ομάδα αναζητήσεων και ερευνών είχε συστήσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση του ανθρώπου που έκαψε ζωντανά δύο σκυλιά και πυρπολούσε αυτοκίνητα.

Η επιχείρηση της ειδικής ομάδας κορυφώθηκε σήμερα το πρωί με τη σύλληψη, στη δυτική Θεσσαλονίκη, 31χρονου ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κατηγορούμενος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Χρησιμοποιώντας αναπτήρα – φλόγιστρο κατηγορείται ότι πυρπόλησε από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι πριν από λίγες μέρες συνολικά 15 οχήματα στη Νέα Ευκαρπία, προκαλώντας υλικές ζημιές σ’ αυτά, ενώ από την πυρομανία του δεν ξέφυγαν δύο σκυλιά, τα οποία έκαψε ζωντανά στην ίδια περιοχή.

Σε μία περίπτωση εμπρησμού, μάλιστα, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να εκκενώσει διαμερίσματα πολυκατοικίας, λόγω της μεγάλης έντασης της φωτιάς που είχε προκαλέσει σε πιλοτή.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμούς, φθορές, παράβαση του νόμου περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως επίσης για οπλοκατοχή, επειδή κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μεταλλικό μαχαίρι, για το οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

(φωτογραφία αρχείου)