Το κατώφλι του εισαγγελέα περνά σήμερα η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή την καταγγελία της ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η ολυμπιονίκης καλείται να εισφέρει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για το πρόσωπο που έχει, ήδη, κατονομάσει ως δράστη της επίθεσης σε βάρος της αλλά και αν γνωρίζει και για άλλες περιπτώσεις.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, έχει βάλει στο «στόχαστρο» του όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενώ ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία της έρευνας του με την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η ολυμπιονίκης, σε δήλωση της, μετά τις καταγγελίες της κάλεσε τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν από οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκονται.

Την ίδια ώρα, ανοίγουν τα στόματα και πληθαίνουν οι καταγγελίες αθλητών και όχι μόνο ενώ γιγαντώνεται και το κίνημα συμπαράστασης στην Ολυμπιονίκη.