Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Βοτονόσι Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί 28 και 30 ετών για ναρκωτικά. Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού τους.

Συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου ο 30χρονος, οδηγώντας μηχανή χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων και διέφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε ευρεία κινητοποίηση από διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του και τελικά στην περιοχή Προφήτη Ηλία Μετσόβου, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της, την εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.

Στις 16 Δεκεμβρίου βρέθηκε σακίδιο πλάτης που είχε κρύψει ο 30χρονος δράστης σε δάσος στην περιοχή του Ανήλιου Μετσόβου, το οποίο περιείχε 6 δέματα με κάνναβη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε παραλάβει το σακίδιο με τα ναρκωτικά κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα από τον έναν από τους δύο 28χρονους συνεργούς του, οι οποίοι στη συνέχεια επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • 6 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -6.300- γραμμαρίων,
  • πιστόλι TOKAREV & γεμιστήρα με 7 φυσίγγια, που βρέθηκαν στο σπίτι του 28χρονου συλληφθέντα, συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • 1.250 ευρώ,
  • η μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
  • 3 κινητά τηλέφωνα και κάμερα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.