Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα ενοποιημένη, υπερ-Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος αποφασίζει την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής της νέας εισαγγελικής αρχής, θεωρείται  ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος  υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως θα είναι ο εισαγγελέας ο οποίος θα παραλάβει τον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis  αλλά και τις υπόλοιπες δικογραφίες που έχει στο γραφείο της,  η μέχρι σήμερα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο, στο τμήμα αυτό  θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς Εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία. Ο αρχαιότερος εξ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.