Σε τρεις πρεσβείες στην Αθήνα θα έστελναν οι δράστες τα δέματα-βόμβες. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις πρεσβείες του Μεξικού, της Ολλανδίας και του Περού. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής επιχειρούν τώρα να «αποκωδικοποιήσουν», ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από το οργανωμένο σχέδιο και εάν αυτό σχετίζεται με το φονικό δέμα που είχε σταλεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου έχασε τη ζωή του ο υπασπιστής Γιώργος Βασιλάκης.

Ο πρώτος από τους δύο συλληφθέντες που έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ είναι γνωστός στις Αρχές, αφού εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο δεύτερος αρνείται να δώσει τα στοιχεία του, όπως συνήθως κάνουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κατά τη σύλληψή τους, οι δύο δράστες είχαν στην κατοχή τους δύο εννιάρια όπλα Glock, τα οποία έχουν σταλεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Το δέμα που εξερράγη στα γραφεία της Swift Mail το άφησε ένα άτομο που ήταν μεταμφιεσμένο και φορούσε περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Για το λόγο αυτό άλλωστε η υπάλληλος το έπιασε στα χέρια της, επειδή θεώρησε ύποπτο τον αποστολέα. Ευτυχώς για εκείνη, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα του χεριού της.