Υπόθεση τρομοκρατίας με αποστολή παγιδευμένων δεμάτων ερευνά η αστυνομία. Μία γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά ενώ δύο άτομα έχουν συλληφθεί.

Η αρχή έγινε όταν λίγο μετά τις 12 εξερράγη το πρώτο δέμα στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και έπειτα από λίγο εντοπίστηκε δεύτερο δέμα σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη.

Ακολούθησε ο εντοπισμός και η σύλληψη δύο ατόμων στην οδό Ριζάρη. Φάνηκαν ύποπτοι στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ενώ ο ένας κρατούσε ένα ίδιο δέμα με τα άλλα δύο που είχαν εντοπιστεί νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το δέμα στην εταιρεία ACS στην οδό Σπύρου Μερκούρη, όπως και αυτό που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενες εκρήξεις από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τουλάχιστον το ένα δέμα που τραυμάτισε την κοπέλα στο Παγκράτι, σχετίζεται με το θάνατο αναρχικού στο Μεξικό πριν από λίγες μέρες, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η υπόθεση ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.