Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αισθάνονταν ότι θα κάνουν τη γη να τρέμει και τρέμουν οι ίδιοι σαν το ψάρι μπροστά στη δικαστική ετυμηγορία»

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολιάζουν την υπερασπιστή γραμμή των κατηγορούμενων - «Κλάψα, ποινή, Χρυσή Αυγή»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:54
16/10/2020
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αισθάνονταν ότι θα κάνουν τη γη να τρέμει και τρέμουν οι ίδιοι σαν το ψάρι μπροστά στη δικαστική ετυμηγορία»
26
loading

Την υπερασπιστή γραμμή που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι σχολίασαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης και Χάρης Στρατής, εξερχόμενοι από το Εφετείο, μετά τη διακοπή της διαδικασίας, την Παρασκευή το απόγευμα. Ωστόσο, εξέφρασαν και την πεποίθηση ότι το Δικαστήριο πρέπει να τους οδηγήσει στην φυλακή.

«Αν θα μπορούσα να συνοψίσω με τέσσερις λέξεις την εμπειρία από τις ημέρες αυτές της προσπάθειας των κατηγορουμένων για το ανασταλτικό αποτέλεσμα, θα έλεγα τις λέξεις "κλάψα, ποινή, Χρυσή Αυγή"» δήλωσε ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων, Κ. Παπαδάκης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η Ελλάδα έχει μια μεγάλη παράδοση από πολιτικές δίκες και δίκες αστυνομικών σκευωριών και έχει διαμορφώσει ταυτόχρονα με αυτήν μια μεγάλη παράδοση υπερασπιστικής συμπεριφοράς των ανθρώπων οι οποίοι διώκονται, θεωρώντας τον εαυτό τους ως θύμα πολιτικής δίωξης. Αλλά ακόμα και οι κρατούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου διαθέτουν και εκδηλώνουν μια υπερασπιστική αξιοπρέπεια και αυτοσυγκράτηση στις δίκες».

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δικαστηρίου, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η πλειοψηφία των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής τις ημέρες αυτές εκδηλώνει μια συμπεριφορά η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητα την οποία επικαλούνταν, τουλάχιστον στην εξάρτηση της δίκης, του πολιτικού αγωνιστή και διωκόμενου.

Γιατί ο πολιτικός αγωνιστής έχει μάθει να κοιτάει με το κεφάλι ψηλά το δικαστήριο όταν βγαίνει από αυτό, είτε για να πάει στο σπίτι του, είτε για να πάει στη φυλακή και, πιο παλιά ακόμα, για να πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα».

«Σε μια οργανωμένη κλάψα», επιδίδεται, σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων, «εδώ και τρεις μέρες» η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα «στην επίκληση κάθε είδους αποδεικτικού μέσου και επιχειρήματος προκειμένου να ασκήσει συναισθηματική πίεση στο Δικαστήριο για να πάρει μια μικρή παράταση για τα λίγα χρόνια φυλακής στα οποία τους καταδίκασαν».

«Άνθρωποι, που πριν λίγα χρόνια αισθάνονταν ότι θα κάνουν τη γη να τρέμει, τρέμουν οι ίδιοι σαν το ψάρι μπροστά στη δικαστική ετυμηγορία και πολιτικά στελέχη, που ορκίζονταν την αντίθεση τους στο κατεστημένο, εκλιπαρούν το Δικαστήριο υποσχόμενοι ότι δεν θα ξανασχοληθούν με την πολιτική» σχολίασε ο κ. Παπαδάκης, συμπληρώνοντας ότι «μόνο θυμηδία προκαλούν όλα αυτά», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το Δικαστήριο δεν πρόκειται να υποκύψει σε τέτοιες παραστάσεις».

Κλείνοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαδάκης υπενθύμισε «τα λόγια του ποιητή που λέει "αν τη ζωή σου δεν μπορείς να κάνεις όπως την εθέλεις, τούτο τουλάχιστον προσπάθησε μην την εξευτελίζεις"».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Στρατής, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, δήλωσε σχετικά με τα αιτήματα των κατηγορουμένων για την αναστολή των ποινών ότι «εκπροσωπώντας τα θύματα, τόσο τους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όσο και τα υπόλοιπα θύματα της Χρυσής Αυγής, αλλά, και με την πίστη ότι εκφράζουμε τον ελληνικό λαό, θεωρούμε ότι πρέπει τα αιτήματα αυτά να απορριφθούν και οι εγκληματίες ναζιστές, κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής, να οδηγηθούν στις φυλακές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Υ-Περαστικός

  Ζητήστε και κανένα ελαφρυντικό για τα \"παραστρατημένα παιδιά με τα μαύρα\".
  Πως σας \"ξέφυγε\"?;
  Τα οποία \"παιδιά με τα μαύρα\" οι ίδιοι οι συνήγοροι αρκετών εκ των διευθυντικών στελεχών της χ.α για να βγάλουν \"λάδι\" τους πελάτες τους, πως τάχα δεν ήξεραν, δεν είχαν γνώση, χαρακτήριζαν κάποια από \"τα παιδιά με τα μαύρα\" Τσίρκο Μεντράνο, αθλητές του σούμο(!) κ.α.!
  Μέχρι και υπόνοιες για την πνευματική κατάσταση ακόμα και για τον \"σεξουαλικό προσανατολισμό\" είπαν για κάποιους άλλους..
  ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
  ///
  Για να καταλάβουν κάποιοι πόσο \"εκτίμηση\" είχαν τα διευθύνοντα μέλη της χ.α. για κάποια από τα μέλη τους σαν \"τα παιδιά με τα μαύρα\" αν είναι να την βγάλουν\"καθαρή\"..
  Για εσάς γράφω το σχόλιο που τους τάχα μου τάχα μου στο πλαίσιο του \"αντικειμενικού\" και του \"δεν είσαστε χ.α. αλλά..\" προσπαθείτε να \"υπερασπιστείτε\" .

 2. avatar Υ-Περαστικός

  Ένα γενικό σχόλιο
  Μία ζωή όταν έρθουν τα δύσκολα υιοθετούν το κοκοκο ως συμπεριφορά οι φασίστες. Δεν έχουν τα κότσια να παραδεχθούν πως είναι φασίστες(* ) και δεν έχουν τα κότσια να παραδεχθούν τις πράξεις τους. Κάποιες από τις οποίες τις παράγγελναν πριν τις κάνουν!
  Το \"φυσάνε και δεν κρυώνει\".Νόμιζαν πως μία ζωή θα είχαν \"πλάτες\" από αυτό που λέμε αστικό πολιτικό σύστημα. Αλλά τον πήχη το έβαλε το ΚΚΕ με τα τόσα χρόνια (από το Μάϊο του 2011 ) . Ο λόγος που ενόχλησε τον συνήγορο του ΛΑΓΟΥ Πατέρα Πλεύρη η παρουσία του ΓΓ του ΚΚΕ στην Δίκη είναι ενδεικτικός.
  Υ.Γ.
  Προσωρινά το αστικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα αναγκάζεται να τους \"βάλει στο πάγο\" για να τους ξαναβγάλει όταν και όπως τους χρειαστεί.
  Δεν έχουμε αυταπάτες, είμαστε εργάτες.
  (*)Η σβάστιγκα τι είναι?; Σύμβολο από το Θιβέτ?;

 3. avatar ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

  Η Ελληνική δικαιοσύνη κάνει μεγάλο λάθος που ποινικοποιεί τη Χρυσή Αυγή ενώ αλλοδαποί εγκληματίες γυρίζουν ανενόχλητοι, και η Πατησίων είναι γεμάτη λάθρο που πληρώνονται με υψηλότερους μισθούς από Έλληνες ενώ δε δουλεύουν. Κάνετε μεγάλο λάθος που τιμωρείτε τους εθνικηστές. Ο Π. Φ. δε λέω ότι άξιζε αυτό που έπαθε αλλά ήταν προκλητικός, και η ΧΑ δεν θα έπρεπαι να στοχοποιηθεί τόσο πολύ. Ντροπή σας!

  1. avatar toing

   κοψε τα ληγμενα

 4. avatar Κοιτα να δεις

  Αυτοι που γουσταρουνε σαπουνια,να τα φοβουνται..αχαχαχαχα

 5. avatar ΦΟΊΝΙΚΑΣ

  Πυρήνας του μύθου του Φοίνικα, αποτελεί ο επαναλαμβανόμενος κύκλος ζωής του. Το αθάνατο πτηνό γεννιέται, ζει για πολλά χρόνια κι όταν πια φτάσει σε μεγάλο γήρας, πάντοτε σε συγκεκριμένο αριθμό ετών, αυταναφλέγεται για ν’ αναγεννηθεί και πάλι απ’ την τέφρα του. Γι’ αυτό, μεγαλύτερη ευχαρίστηση και πάθος του λέγεται πως αποτελεί ο θάνατος, αφού μέσω αυτού αναγεννιέται και πάλι. Πάντοτε, λίγο πριν πεθάνει, ο Φοίνικας εμφανίζεται στον κόσμο των ανθρώπων κι η άφιξη του αυτή προμηνύει σημαντικά γεγονότα και συμβάντα. Οι άνθρωποι σπεύδουν να την απεικονίσουν στην πέτρα και το χαρτί, σημειώνοντας τη μέρα η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής. Θα ξαναγυρίσει και θα τρέμει η Γης.

  1. avatar Χαχαχαχαχαχαχαχα

   Για την ώρα Λούλη μου το μόνο που τρέμει σαν κρεμ καραμελέ είναι ο καθιστός σας. Λούλη μου

 6. avatar ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΔΑΛΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

  Τα παρδαλά γουρούνια χαίρονται που μπαίνουν στη φυλακή οι μαύρες γάτες αντί να πάνε μαζί τους για δεκαπλάσια χρόνια. Ποιός έφαγε, κατέστρεψε και σκότωσε περισσότερους είναι απολύτως μετρήσιμο με τη μεζούρα της ΕΛΣΤΑΤ.

  1. avatar toing

   επαγγελματικο προσανατολισμο ειχατε στο σχολειο εσεις?

 7. avatar Τα πατριωτικά Τουρκοκαναλα κάνουν πάρτυ.

  Ο οχετός των ΜΜΕ έχει ξεπεράσει σε ποσότητα και ένταση τον Νιαγαρα . Δεν θα εκπλαγω αν έχουν διπλασιάσει τα κονδύλια σε σχέση με τον κορονοϊο για την επιδότηση της δυσφήμησης.

 8. avatar Καλά θυμάμαι και αριστερές εγκληματικές

  οργανώσεις να ζητάνε ελαφρυντικά και να αλληλοκαρφώνονται οι σύντροφοι. Επίσης θυμάμαι να εκλιπαρούν για άδεια από το κράτος και το σύστημα που ήθελαν υποτίθεται να διαλύσουν....

 9. avatar Promises

  Καί εγώ θά φοβόμουν από ένα δικαστήριο που λιντσάρουν κόσμο για τά πολιτικα του φρονήματα.

 10. avatar Μοττο φασιστών

  \"κλάψα, ποινή, Χρυσή Αυγή\"

 11. avatar xaxaaaaaaaaaxaxa

  ΚΛΑΨΑ ΠΟΙΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αχαχαχαχαχα πολυ καλο και ευστοχο! Ο ενας φερνει την αρρωστη μαμα του, ο αλλες τις κορες του, ο αλλος τη συλλογη με τα ποιηματα που γραφει ΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ αυτοι θα μας αποτελειωσουν στο γελιο

 12. avatar Aλεξ

  Σιγα ρε Παπαδακη...αν το δικαστηριο της προεδρου που εγινε εφετης και αντιπροεδρος του Αρ.Παγου σε..\"Μια Νυχτα\" και εβγαλε αποφαση που σε βολευει να κανεις τον μαγκα τωρα και να μιλας για..κλαψες και με ΠΙΕΣΗ απο τα κομματα και τους λοιπους που απειλουσαν να τα καψουν ολα αν η αποφαση ηταν...αλλη.Τοτε μαλλον θα θα ερθει η ωρα που θα κλαψεις ΕΣΥ...

 13. avatar 🔵 1+1

  Και που να δείτε κλάψα ακροαριστερου τρομοκράτη όταν τον πιάνουνε και αυτοί πάνε σπίτι τους στις φυλακές όπου έχουν προστασία τόσο από τους ποινικούς συνεργάτες τους όσο και από την κομματική ηγεσία τους. Τουλάχιστον αυτοί πάνε στην φωλιά του ανθελληνισμου τις φυλακές όπου κινδυνεύουν πραγματικά και το κράτος έχει ευθύνη να τους προστατέψει.

  1. avatar agilotos.stravos

   Εχουμε δει στις πρωτες συλληψεις νεοναζι ηταν τοσοι πολλοι αυτοι που αρχισαν να λαλανε που δεν τους χωραγε το ανακριτικο.Εχουμε δει με την πρωτη σειρηνα να διαλυονται τα ταγματα εφοδου κ να κλεινουν τα κεντρικα τους γραφεια.Εχουμε δει χαυγιτες να κλαινε (Μπουκουρας).Εχουμε δει χαυγιτες να γινονται κοτες,να απορριπτουν ολοκληρη τη ναζιστικη ιδεολογια που ανατραφηκαν για να το παιξουν ελληνες πατριωτες.Κ οποιος αλλαζει την ιδεολογια του προδοτης λεγεται κοινως.Εχουμε δει φασιστες να ικετευουν επειδη λεει εχουν ανηλικα παιδια λες κ οι ανταρτες πολεων δεν εχουν οικογενειες.Εχουμε δει χαυγιτες να παρακαλανε ν αθωωθουν επειδη παντρευτηκαν 2 φορες την ιδια γυναικα!Κ εχουμε δει χαυγιτη που δηλωνε οτι θα μπει στη βουλη να δειρει τους πολιτικους (κ τελικως να τις τρωνε απο τον γιο Μπαλτακο) να ερχεται με τη μαμα του για να γλιψει τους δικαστες!Οχι σε ποια ακροαριστερη οργανωση τα εχεις δει αυτα,ποιος ανταρτης πολεων ξεφτιλιζει ετσι τις ιδεες του κ το επαναστατικο του οραμα?

   1. avatar Υ-Περαστικός

    Κόψε κάτι ρε agilotos.stravos ως προς την τελευταία πρόταση.
    1)Τα πρακτικά δικών διαφόρων δήθεν \"ακροαριστερών\" οργανώσεων και κλπ έχουν δοθεί στην δημοσιότητα. Κάποια από το indymedia. Και κάποιοι μετά τις δίκες είχε ακουστεί (δεν ξέρουμε αν και τι ισχύει και δεν μας νοιάζει) να αλληλοκατηγορούνται έμμεσα μέσα από γνωστές εφημερίδες (π.χ.Ελευθεροτυπία και τους κλώνους της και αλλού).
    /
    2)Υπάρχει ένα πασίγνωστο βιβλίο του 1978 του ξένου με την πολιτική μου θέση \"ελευθεριακού\" Τζιανφραγκο Σαγκουινέτι. Υπάρχει και ως Pdf στο Internet. Αποσπάσματά του υπάρχουν σε ξένα ως προς την πολιτική μου τοποθέτηση, στο Indymedia(!) και \"ελευθεριακά\" ας τα πούμε blog, Bιβλίο που περιγράφει με μία διαφορετική ματιά ένα μέρος από την Ιταλική πολιτική κατάσταση στα μέσα της δεκαετίας του 1970\'s με τις όποιες ενστάσεις θα μπορούσαν να υπάρχουν για πράγματα που γράφονται από τον συγγραφέα .
    /
    3) Ο αληθινός αγωνιστής προσπαθεί και παλεύει μέσα από το λαϊκό κίνημα για την παραπάνω μαζικότητα και ισχυροποίηση του με το πρόσωπο του στην κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο πως Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν, ακόμα και ο Τρότσκι καταδίκαζαν \"οργανώσεις\" και \"ενέργειες\" που ήταν στα κρυφά, μακριά και πέρα από τους σκοπούς του εργατικού λαϊκού κινήματος.

   2. avatar Υ-Περαστικός

    @agilotos.stravos( ΧΘΕΣ, 20:16 )
    ένα μεγάλο μέρος τους ήρθε από ας τους πούμε με κάποια εισαγωγικά \"Πασοκογενείς\". Ο Μπούκουρας ήταν γνωστό πως ήταν επιρροή του ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε τυχαία την φράση του Α.Παπανδρέου στη Βουλή \"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες\"
    Μικρομεσαία στελέχη του τότε κύριου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ(τώρα είναι ο Σύριζα) του προοδευτικού και δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ ειδικά στην Πελοπόννησο πολιτικά \"μετακόμισαν\" στα 2011-2012 προς την χ.α. ενώ όσο ήταν μέλη στο ΠΑΣΟΚ δεν είχαν δείξει από την συμπεριφορά τους και τόσο \"δημοκράτες\" (Περιοδικό Δημοσιογράφος της Αργολίδας τέλος Οκτωβρίου 2012 ).
    Αυθόρμητα βγαίνoυν μερικά ερωτήματα:
    Γιατί οι κύριοι και οι κυρίες δεν μετακινήθηκαν ας το πούμε πιο \"αριστερά\" αφού ήταν μέλη του του προοδευτικού και δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ ?; Γιατί το \"δημοκρατικό\" και \"προοδευτικό\" ΠΑΣΟΚ ανέχονταν ή έκλεινε τα μάτια του σε συμπεριφορές όχι και τόσο \"δημοκρατικές\" και \"προοδευτικές\"?; Δεν ήξεραν στις τοπικές στο ΠΑΣΟΚ?;
    /
    Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ τον φασισμό, χρειάζεται να μάθουμε για τον φασισμό. Ιστορικό, πολιτικό, φιλοσοφικό διάβασμα. Ας μάθουμε για τις ιστορικές, πολιτικές, ταξικές \"σχέσεις\" του Φασισμού ας το πούμε με εισαγωγικά \"πολιτικό\" ρεύμα με την Σοσιαλδημοκρατία. Πως ξεκίνησαν οι Μουσολίνι Χίτλερ Μεταξάς?; Πότε και Ποιοι τους \"έσπρωξαν\" και κυρίως ΓΙΑΤΙ.

    1. avatar agilotos.stravos

     Αρκετοι μετακινηθηκαν προς τ αριστερα αλλα κ αλλοι προς τα δεξια.Πολλοι γονοι συντηρητικων οικογενειων κατεβαιναν σε ακροαριστερες διαδηλωσεις τοτε..Απλα εδω εξεταζουμε τη χαυγιτικη περιπτωση.Μιχαλολιακος,Κασιδιαρης,Παππας,Μιχος κ.α. προερχονται απο ακροδεξιο περιβαλλον κ καποιοι ηταν και στα ταγματα ασφαλειας στην κατοχη.
     Εχουμε δει ακροαριστερους να λυγιζουν μπροστα σε πολυετεις φυλακισεις αλλα αυτο το [παντρευτηκα 2 φορες την ιδια γυναικα] η το [μη με φυλακισετε γιατι ειμαι φιλοζωος] η το [να κ η μαμα μου που με αγαπαει] δεν υπαρχει,εδω μιλαμε για πληρη ισοπεδωση της αξιοπρεπειας τους.
     Το 3 θελει πολλη δουλεια φιλε,δεν ειναι επι του παροντος αν κ γενικα συμφωνω,αλλα μαλλον στους αμορφωτους εδω μεσα πρεπει να απευθυνθεις.

     1. avatar Υ-Περαστικός

      Το 3, η δουλειά στο μαζικό λαϊκό εργατικό κίνημα με το πρόσωπο, στα σωματεία, στα συνδικάτα θέλει δουλειά αλλά είναι η μόνη σωστή δουλειά. Και είναι το μόνο που στην τελική το Καπιταλιστικό Σύστημα ως Σύνολο πραγματικά φοβάται.
      Άλλες \"σκέψεις\" είναι στην καλύτερη αφέλειες και στην χειρότερη εκ του πονηρού. Και αντικειμενικά αυτές οι \"σκέψεις\" βρίσκονται αντίθετα από τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του εργατικού λαϊκού κινήματος.

  2. avatar 1+1

   με καθε σαπουνι που θα τους πηγαινεις, δωρο αλλο 1 απο εμας σε περιπτωση που το πρωτο χαθει, ξερεις τωρα....Κλαψε, σκουξε κι αλλο ναζιδι κριμα να μην γραφεις επωνυμα να φας μια μηνυση κι εσυ υποστηρικτη δολοφονων

 14. avatar Πού ‘στε χρυσαυγίτες και “μακεδονομάχοι”

  Αυτοί είναι οι ψευτοτσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής. Με την πρώτη δυσκολία κλαίνε σαν τα κοριτσάκια.
  Όπως οι ψευτομακεδονομάχοι που λιώσανε τις σόλες των παπουτσιών τους σε πορείες κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε την Ιστορική (όπως ομολόγησαν οι ίδιοι) συμφωνία των Πρεσπών κάθονται στα αυγά τους σαν τις κότες.

  1. avatar Χίλιες φορές καλύτερα μακεδονομάχος

   Παρά παρδαλό ανθελληνικό γουρούνι.

   1. avatar Συμφωνώ χίλιες φορές!!!!!

    Άμα το παρδαλό γουρούνι είναι και ελληνόφωνο ακόμη χειρότερα.....Γεμίσαμε μεταλλαγμένα υβρίδια που καμώνονται ότι είναι κανονικά.

 15. avatar toing

  τσιτα φλωροι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει