Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου βρέθηκε η αδερφή της Σούζαν Ίτον, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, τα οποία βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν είχαν το κουράγιο αλλά και τη δυνατότητα, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, να ταξιδέψουν από Αμερική.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Στην κατάθεσή της η αδερφή του θύματος είπε ότι η τελευταία ημέρα που μίλησε με την αδερφή της ήταν 5-6 ημέρες πριν χαθεί καθώς σχεδίαζαν το αμέσως επόμενο διάστημα να κάνουν ένα ταξίδι μαζί.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Λάτρευε την οικογένεια της και ήταν μια εξαιρετική επιστήμονας. Είχε το δικό της εργαστήριο για 20 χρόνια. Ο σύζυγος της και τα δυο αγόρια έχουν καταρρακωθεί, ενώ ο σύζυγος της δεν μπορεί καν να εργαστεί».

Όπως τόνισε η αδερφή της είχε λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία από την επιστημονική κοινότητα. Είχε δημοσιεύσει πάνω από 100 μελέτες και της είχε αναγνωριστεί ότι ήταν το υψηλότερο σε επίπεδο άτομο του τομέα της. Θα της πρότειναν το επόμενο διάστημα να γίνει μέλος της διεθνής ομάδας επιστήμης της Γερμανίας. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να βρεθεί η αδερφή της.

Νωρίτερα, εντός του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες.

Μετά την κατάθεσή της η αδερφή του θύματος προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις: