Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λούκμαν Σαχζάτ ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου άνδρα, αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής. Το ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει σημασία. Από την αρχή ήταν αποφασισμένοι», υπογράμμισε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστούν σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Σεργιόπουλος για τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, τον περασμένο Ιανουάριο ενώ επέβαινε στο ποδήλατό του και κινείτο σε κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων. Μετά από διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή, σύμφωνα με την κατηγορία, ο 27χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τους δύο κατηγορούμενους που επέβαιναν σε μηχανή.

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για διένεξη με το θύμα, η οποία οδήγησε στο συμβάν η εισαγγελέας είπε στην αγόρευση της ότι «δεν αντέχουν στη λογική» ενώ για τη συμπεριφορά τους μετά την τέλεση του εγκλήματος είπε: «μετά την πράξη τους απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι. Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η ψυχραιμία που αντιμετώπισαν το συμβάν και αναρωτιέμαι αυτή η πράξη τους δεν τους άγγιξε καθόλου; Δεν τους δημιούργησε καμία ταραχή; Δεν υπολόγισαν την ανθρώπινη ζωή και τη αξία του άλλου ανθρώπου.»

Απευθυνόμενοι στους ενόρκους της έδρας, ζήτησε να καταδικάσουν την πράξη, όπως «η κοινωνία στην Ελλάδα, με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει σαν κίνητρο τη διαφορετικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του νεαρού Πακιστανού. Ο Διονύσης Λιακόπουλος αρνήθηκε κάθε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ενώ ο Χρ. Στεργιόπουλος ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το θύμα στην προσπάθεια του να ελευθερώσει το φίλο του και σήμερα συγκατηγορούμενό του.