Οι φωτογραφίες του Αλβανού βαρυποινίτη που αποτυπώνουν την κακοποίησή τους στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών δημοσιεύονται σήμερα από το σύνολο του αλβανικού Τύπου, συνοδευόμενες από τίτλους όπως «Το ελληνικό Γκουαντάναμο» και «Βάρβαρη βία προκάλεσε τον θάνατο του Καρέλι».

«Ο θάνατος του Ιλία Καρέλι, του Αλβανού που σκοτώθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή της Ελλάδας, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη», γράφει το Tema Online, που δημοσιεύει τις φωτογραφίες υπό τον τίτλο «Το ελληνικό Γκουντάναμο».

«Ο θάνατος του Καρέλι οφείλεται σε βάρβαρη βία» αναφέρεται στην ηλεκτρονική του σελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel. Το δημοσίευμα παρουσιάζει στοιχεία της νεκροψίας που πραγματοποίησαν οι αλβανικές αρχές στη σορό του Καρέλι, κάνοντας λόγο για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του βαρυποινίτη, σπασμένα πλευρά, τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Το Top Channel αναφέρει πως τα τελικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός των επόμενων ημερών. Ένα αντίγραφο της τελικής έκθεσης θα παραδοθεί στην εισαγγελία του Φίερι, η οποία και ζήτησε την ανεξάρτητη νεκροψία.

Πληροφορίες για τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης εξέτασης που πραγματοποίησαν Αλβανοί ιατροδικαστές στη σορό δημοσιεύει και η εφημερίδα Bota Sot, στο άρθρο της με τίτλο «Πώς βασανίστηκε ο Καρέλι.