Σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που λειτουργούν οι αστυνομικοί στην Ελλάδα, προκαλεί βίντεο το οποίο δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. Πρόκειται για βίντεο από το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή στη συμβολή των οδών Αντιγόνης και Κρέοντος στα Σεπόλια.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο νεαρός είχε κάνει καταγγελία τονίζοντας ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Μάλιστα, από το βίντεο που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, προκύπτει ότι ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε ενώ δεν φαίνεται να έχει κινηθεί απειλητικά προς τους αστυνομικούς, όπως φέρεται να υποστήριξε η ΕΛΑΣ.

Ας πάρουμε όμως τις δυο διαφορετικές εκδοχές με τη σειρά. Η αστυνομία, όπως σας έχουμε ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτηση, υποστήριξε πως όλα ξεκίνησαν όταν ρώτησαν το νεαρό γιατί δεν φοράει κράνος. Εκείνος και ένας φίλος του, αντιμίλησαν και υπήρξε ένταση.

Όταν του φόρεσαν χειροπέδες, εκείνος αντέδρασε και έπεσε πάνω στις μηχανές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον πιάσουν.

Ωστόσο, στο βίντεο που παρουσιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών, δεν προκύπτει πτώση σε μηχανή του νεαρού.

Σε ρεπορτάζ του Alpha, ο 24χρονος κατήγγειλε ότι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον ξυλοκόπησαν βάναυσα στην οδό Κρέοντος στα Σεπόλια.

«Άρχισαν να με κοπανάνε στο κεφάλι. Έκανα εννιά ράμματα» ανέφερε ο νεαρός δείχνοντας τα τραύματά του στην κάμερα.

Καταγγέλλει ότι μετά από έναν διαπληκτισμό που είχαν με τον νεαρό τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν με γκλοπ και με κλωτσιές.

Ο νεαρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρισκόταν εκεί με τον πατέρα του όταν και αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με τους άνδρες της αστυνομίας.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του, ισχυρίζεται ότι όταν έφτασε ασθενοφόρο στο σημείο με τον νεαρό να είναι γεμάτος αίματα, οι αστυνομικοί το έδιωξαν και οδήγησαν τον νεαρό στο τμήματα.

Την εκδοχή του νεαρού επιβεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών οι οποίοι αναφέρουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ, αλλά οι αστυνομικοί έδιωξαν το πλήρωμα με την αιτιολογία ότι έπρεπε πρώτα να οδηγήσουν τους 24χρονους στο Τμήμα.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργο Μαθιόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «με εντολή αξιωματικού ζητήθηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου να αποχωρήσει» επειδή ήταν σε εξέλιξη διαδικασία προσαγωγής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ, χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρεις ώρες για να μεταφερθούν οι 24χρονοι από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου ο ένας νεαρός έκανε εννιά ράμματα στο κεφάλι και οι δύο διαγνώστηκαν με εκδορές και σημάδια από χτυπήματα. Σήμερα θα εξεταστούν από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με το άρθρο, χθες οι δύο 24χρονοι μετέβησαν ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, αυτή τη φορά για να καταθέσουν μήνυση κατά των αστυνομικών για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Ζήτησαν, επίσης, το εν λόγω βιντεοληπτικό υλικό να κατασχεθεί άμεσα από τις Αρχές.