Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του ΤΤ, απολογείται το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης, που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των επτά κατηγορουμένων για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος κατηγορείται για απιστία κατ΄εξακολουθηση, που αφορά τέσσερις περιπτώσεις δανείων. Ειδικότερα, ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Πάνο Μπιτσαξή, αρνείται την κατηγορία και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.

Σημειώνει ακόμη, ότι τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ήταν ενήμερα ως το 2012. Τέλος, σε ό,τι αφορά το δάνειο προς εταιρεία του Λ. Λαυρεντιάδη, φέρεται να υποστηρίζει ότι τρεις μήνες μετά τη χορήγησή του, η ΤτΕ ενέκρινε την αγορά της Proton Bank από τον επιχειρηματία, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας εμφάνιζε καλή οικονομική εικόνα.