Την επιστροφή στη φυλακή του καταδικασμένου για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών, Νίκου Σειραγάκη  για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικού Συμβούλιο η εισαγγελέας Γρεβενών.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στην πρόταση της πως ο Σειραγάκης παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί και τον υποχρέωνε να διαμένει στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική λειτουργός στο έγγραφο της υπογραμμίζει πως διαπιστώθηκε, χωρίς αμφιβολία, πως ο 56χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Εφετείο σε 220 χρόνια, (εκτιτέα τα 20 έτη) και αποφυλακίστηκε με όρους, δεν διαμένει στην διεύθυνση που είχε δηλώσει στην οποία είναι άγνωστος.

«Με την συμπεριφορά του αυτή, χωρίς να αιτηθεί προηγουμένως την τροποποίηση των υποχρεώσεων που του επιβλήθηκαν ως προς τον τόπο διαμονής του και χωρίς να εκδοθεί σχετικό τροποποιητικό βούλευμα που να του επιτρέπει για βάσιμο λόγο να αλλάξει τον τόπο αυτό, εξωτερίκευσε την βούληση του να μην υποβάλλει τον εαυτό του στο στάδιο εκτελέσεως της ποινής του, κατά το χρόνο της δοκιμασίας του», αναφέρει η εισαγγελέας.

Μάλιστα ζητεί την ανάκληση της απόλυσης με όρους του Νίκου Σειραγάκη προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της εκτιτέας ποινής των 20 ετών στην οποία έχει καταδικαστεί, δηλαδή 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.

Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι αυτό επιβάλλεται για λόγους δημοσίας τάξης καθώς  υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα και στο μέλλον, αν κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο για το Νίκο Σειραγάκη έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου, με τους  περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της διαμονής  εντός του Δήμου Καλαμαριάς, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα παρέμεινε έγκλειστος.

Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή της φυλακής ο κατηγορούμενος  είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων.

Πρωτόδικα, τον Μάιο του 2013, καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016, το Εφετείο ήρθε με την απόφαση του να «σφραγίσει» την πρωτόδικη ποινή  καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.