Την ώρα που ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, πήρε τον δρόμο για το σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγιά Χανίων, όπου θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και βύθισε το πένθος δυο οικογένειες.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η πραγματογνωμοσύνη αλλά και ο εργαστηριακός έλεγχος θα φωτίσουν την υπόθεση καθώς αυτή τη στιγμή οι δυο πλευρές των οικογενειών προβάλλουν δυο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη.

Θυμίζουμε ότι η πλευρά του 29χρονου κατηγορουμένου υποστηρίζει πως ο Γιώργος Ξυλούρης σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη και στη συνέχεια ο γιος του, ο 29χρονος κατηγορούμενος Μ. Καλομοίρης σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη. Η πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη, από την άλλη, υποστηρίζει ότι ο θανών Γιώργος Ξυλούρης και κατηγορούμενος κατά τη δικογραφία για τον θάνατο του Λευτέρη Καλομοίρη, δεν ήταν αυτός που σκότωσε τον Καλομοίρη.

Το στοιχείο «κλειδί»

Καταλυτικό ρόλο θα παίξει η ταυτοποίηση των βολίδων με τα φυσίγγια που βρέθηκαν.

Στον τόπο του φονικού έχουν ήδη βρεθεί και ταυτοποιηθεί 4 βολίδες και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 9Χ17 (που ανήκουν στο όπλο του 29χρονου κατηγορουμένου). Πρόκειται για τις 3 βολίδες που βρέθηκαν στο σώμα του Γιώργου Ξυλούρη και 1 βολίδα που βρέθηκε στο αριστερό πόδι του 23χρονου τραυματία.

Επίσης στον τόπο του φονικού έχουν επίσης βρεθεί 4 βολίδες και άλλα 4 φυσίγγια. Μένει πλέον να φανεί πού “ανήκουν” οι 4 βολίδες και αν ταυτίζονται με τα τέσσερα φυσίγγια που περισσεύουν.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί να γίνει και στις 4 αυτές βολίδες έρευνα για ανίχνευση DNA.