Κορονοϊός: Αντιδρούν οι δικηγόροι στα voucher κατάρτισης που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Κάνουν λόγο για «προκλητικό εμπαιγμό»


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10:46
28/03/2020
Κορονοϊός: Αντιδρούν οι δικηγόροι στα voucher κατάρτισης που εξήγγειλε η κυβέρνηση
34
loading

«Προκλητικό εμπαιγμό, που υποτιμά τη νοημοσύνη» χαρακτηρίζουν οι δικηγόροι την εξαγγελία της κυβέρνησης για συμμετοχή τους σε  επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας επισημαίνει πως «δεν πρόκειται απλώς περί πολιτικής ασυνέπειας, αλλά περί απαξίωσης και ονειδισμού ενός ολόκληρου κλάδου, που στις παρούσες έκτακτες συνθήκες στερείται πλήρως του εισοδήματός του». Οι δικηγόροι διεκδικούν ευνοϊκά μέτρα για τους ίδιους αλλά και τους πολίτες και προαναγγέλλουν προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά της υπουργικής απόφασης που εξαιρεί την υπαγωγή τους στο επιδοτούμενο πρόγραμμα χορήγησης των 800 ευρώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ελήφθησαν, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, οι κάτωθι αποφάσεις:

Το ΔΣ του ΔΣΑ καταδικάζει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την προκλητική υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα της χορήγησης του επιδόματος των 800€. Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, απερίφραστα και ανεπιφύλακτα διαβεβαιώνουν ότι οι δικηγόροι θα λάβουν το επίδομα και αμέσως μετά αναιρούν εαυτούς, δεν πρόκειται απλώς περί πολιτικής ασυνέπειας, αλλά περί απαξίωσης και ονειδισμού ενός ολόκληρου κλάδου, που στις παρούσες έκτακτες συνθήκες στερείται πλήρως του εισοδήματός του. Είναι, άλλωστε, αναντίλεκτο ότι οι δικηγόροι δοκιμάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο αυτοαπασχολουμένων από την πανδημία του κοροναϊού, καθώς εκ του νόμου έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, οι δικαστικοί επιμελητές έχουν κηρύξει αποχή και έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων των πολιτών, που κατ’ αποτέλεσμα, δεν επιτρέπουν δικαστικές αλλά ούτε και εξώδικες εργασίες.

Μπροστά στην υπαρξιακή αγωνία ενός χειμαζόμενου κλάδου, μεγάλη μερίδα του οποίου αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του και να καλύψει τις ανάγκες του, η σημερινή εξαγγελία περί συμμετοχής των δικηγόρων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher (αξίας 600€ έκαστο), συνιστά προκλητικό εμπαιγμό, που υποτιμά τη νοημοσύνη όλων.

Υπό το φως των ανωτέρω, το ΔΣ του ΔΣΑ κάνει δεκτό το περιεχόμενο της από 25.3.2020 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και το προτεινόμενο πλαίσιο δράσης.

Α. Διεκδικητικό πλαίσιο

Περαιτέρω, το ΔΣ του ΔΣΑ διεκδικεί άμεσα από την Πολιτεία:

1.      Την υπαγωγή, έστω την ύστατη ώρα, στο καθεστώς επιδότησης των 800€, καθώς πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης, αλλά και αξιοπρέπειας, του δικηγορικού σώματος.

2.      Την υπαγωγή των δικηγόρων, ως πληττομένου κλάδου, στο καθεστώς μείωσης μισθώματος επαγγελματικής στέγης.

3.      Την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος .

4.      Την κατάργηση προκαταβολής φόρου του προσεχούς έτους.

5.      Την άμεση ενεργοποίηση και καταβολή του βοηθήματος ανεργίας από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ Δικηγόρων, που έχει συγκροτηθεί με χρήματα των δικηγόρων από το 2011, καθώς και την ενημέρωση – λογοδοσία από τα αρμόδια όργανα για τη διαχείρισή του μέχρι σήμερα.

6.      Την άμεση καταβολή των οφειλομένων του Δημοσίου προς τους δικηγόρους, ιδίως τις οφειλές του ΤΑΧΔΙΚ από τη νομική βοήθεια, τις οφειλές των φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα προς συνεργαζόμενους δικηγόρους και τις οφειλές από παροχές σε είδος και χρήμα του ΕΦΚΑ, παρελθόντων ετών.

7.      Την κατ’ εξαίρεση χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, που θα οριστεί,προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα είσπραξηςτων οφειλομένων από φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

8.      Την αναστολή της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, για όλους τους πολίτες που τυχόν έχουν οφειλές.

9.      Την αναστολή της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.

10.  Τη νομοθέτηση της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων, ενήμερων και μη οφειλετών, προς τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

11.  Τη διασφάλισητης δυνατότητας ηλεκτρονικής κατάθεσης της δήλωσης για τη διεξαγωγή της δίκης χωρίς παράσταση δικηγόρου και διαδίκου, όπου αυτό προβλέπεται δικονομικώς.

Β. Πλαίσιο δράσης του δικηγορικού σώματος

Πέραντων μέτρων που έχει ήδη προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε τα εξής πρόσθετα μέτρα:

1.      Να ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως κατά των εκδοθεισών κανονιστικών πράξεων, κατά το μέτρο που εξαιρούνται οι δικηγόροι από υπαγωγή στο καθεστώς επιδότησης των 800€.

2.      α) Να διατεθεί ποσό 1.000.000 € από το λογαριασμό αλληλεγγύης του ΔΣΑ για την καταβολή στους συναδέλφους ειδικού οικονομικού βοηθήματος, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Τα κριτήρια και το ύψος του καταβληθησομένου ποσού θα εξειδικευθούν από adhoc επιτροπή συμβούλων, αποτελούμενη από τη Σύμβουλο - Ταμία Μαρινέττα Γούναρη, και τους Συμβούλους Ιωάννη Κάπο, Γεώργιο Κλεφτοδήμο, Βενιαμίν Μπατή, και  Ζώη Σταυρόπουλο. β) Να διανεμηθεί άμεσα το ήδη συγκεντρωθέν ποσό του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων στους δικαιούχους του.

3.      Να παύσει από τούδε και στο εξής η συμμετοχή των δικηγόρων σε κάθε  διοικητική επιτροπή του Δημοσίου και φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

4.      Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν στους δικηγόρους επιδόματα από τα χρήματα του ειδικού λογαριασμού ανεργίας του ΟΑΕΔ Δικηγόρων, θα ζητηθεί από τους συναδέλφους να παύσουν την καταβολή της σχετικής ετήσιας εισφοράς (120 €).

5.      Στο πλαίσιο της επιβεβλημένης κοινωνικής αλληλεγγύης να διοργανώσει ο ΔΣΑ εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και γίνει προμήθεια 2 αναπνευστήρων για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Τέλος, το σώμα διαφοροποιήθηκε πλήρως από τις από 25.3.2020 δηλώσεις του Αντιπροέδρου, Θέμη Σοφού, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και διευκρίνισε ότι απηχούσαν προσωπικές απόψεις του Αντιπροέδρου, που δεν εκφράζουν τον ΔΣΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Ω ρε κομπλεξ και νεύρα. Έτσι σας έμαθαν στα πληρωμένα κολέγια; πάντως εσένα για χασοδικη σε κόβω έτσι όπως μιλάς και με τέτοιο παραλήρημα. Είσαι και εσύ από τους άριστους με πλαστά πτυχία; από τους100δες που βόλεψε ο κουλης στο δημόσιο; μήπως είσαι ανιψιά του και σε έβαλε και εσένα στο πθ γραφείο; μήπως έχεις δουλέψει και στη νασα όπως η πρωταθλήτρια στην επιχειρηματικοτητα Αντωνιάδου;

 2. avatar Αφροδίτη-δικηγόρος

  Πόσο πολύ χαίρομαι που θα τα πάρουμε τα 800 τελικά εμείς οι ζάμπλουτοι με τις βίλες και μερικοί ανειδίκευτοι, ανίδεοι και απαίδευτοι θα κάθονται και θα μας βρίζουν και θα βράζουν στο ζουμί τους στα blogs....Καληνύχτα γατάκια!

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Καλά χωνεψε το voucher να ηρεμισεις

   1. avatar Δικηγόρος

    Μάλλον τα κραξίματά σας εδώ μέσα δεν σε άφησαν να ενημερωθείς πλήρως. Μια χαρά θα τα πάρουμε. Όχι ότι τα έχουμε ανάγκη φυσικά, εσείς το λέτε εδώ. Η μισή Βουλή είναι δικηγόροι, τι περίμενες; Και τι επάγγελμα είπαμε κάνεις; Γιατί πάνω από τεχνικό λύκειο δε σε κόβω να χεις τελειώσει. Ακου και βάλτο στο μυαλουδάκι σου. Πάντα και παντού θα υπάρχουν κάστες και κοινωνικές τάξεις. Πάντα θα υπάρχουμε εμείς που στρώσαμε κώλο, σπουδάσαμε και βγάζουμε φράγκα, και πάντα θα υπάρχουν κάτι κακομοίρηδες σαν εσένα που θα κάνουν κηδεία με ξένα κόλυβα. Αλήθεια, μέσα σε όλο αυτο που ζούμε, το αν θα πάρουμε εμείς τα 800 είναι το θέμα σου; Αντε, θάψε εδώ με τους ομοιδεάτες σου τις τάξεις που ποτέ δεν θα φτάσεις. Νιαου

    1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

     Ω ρε κομπλεξ και νεύρα. Έτσι σας έμαθαν στα πληρωμένα κολέγια; πάντως εσένα για χασοδικη σε κόβω έτσι όπως μιλάς και με τέτοιο παραλήρημα. Είσαι και εσύ από τους άριστους με πλαστά πτυχία; από τους100δες που βόλεψε ο κουλης στο δημόσιο; μήπως είσαι ανιψιά του και σε έβαλε και εσένα στο πθ γραφείο; μήπως έχεις δουλέψει και στη νασα όπως η πρωταθλήτρια στην επιχειρηματικοτητα Αντωνιάδου;

     1. avatar Δικηγόρος

      Όχι δεν είμαι κανένας από αυτούς που περιγράφεις. Είμαι από αυτούς που όταν με χρειαστείς, γιατί στάνταρ θα χρειαστείς δικηγόρο κάποια στιγμή στη ζωή σου, θα σε σκίσω οικονομικά. Έτσι για να μάθεις να φέρεσαι και να σέβεσαι τα πτυχία μας. Τώρα το ποιος έχει το κόμπλεξ και τα νεύρα, φαίνεται πολύ καλά σε όλες τις αναρτήσεις εδώ. Ασχολείστε με τα 800 που θα πάρουμε οι δικηγόροι, λες και θα βγουν από τις δικές σας τσέπες. Οπως για παράδειγμα βγαίνει από τις δικές μας τσέπες τόσο χρόνια η εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ και υπερ ΟΓΑ. Ελα καλημέρα και βρείτε τίποτα πιο αξιόλογο να ασχοληθείτε όλοι οι ανίδεοι.

     2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Δεν θα ερχόμουν ποτέ σε τόσο αποτυχημένη δικηγόρο. Ούτε να πωλησεις το προϊόν σου δε μπορείς από τα κομπλεξ. Προσωπικά η εταιρία που δουλεύω έχει 2 δικηγόρους. Για συμβουλές έχω αυτούς και για οτιδήποτε χρειαστεί πάω συστημένο. Σιγά μην περιμένω τον κάθε...

     3. avatar Προς ενημέρωση

      Ναι, απ τη τσέπη μας θα βγουν όπως και όλα τα άλλα επιδόματα που δίνονται.
      Ναι, θα ασχοληθούμε και με τη τάξη σου όπως και με κάθε άλλη τάξη ή επάγγελμα. Παρουσιάζεσαι σαν μορφωμένο άτομο, αλλά αγνοείς κάτι βασικό: ο πολίτης στη δημοκρατία οφείλει να ασχολείται και να ενημερώνεται. Αυτό θα πρέπει να μας το έλεγες εσύ, όχι εμείς σε σένα.

     4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Προφανώς έτσι πρέπει να γίνεται. Όσοι βγάζουν πολλά να πληρώνουν πολλά. Αυτό είναι το λογικό. Το πρόβλημα είναι όταν τα6 λεφτά πηγαίνουν στα μμε για να κάνουν κυβερνητική προπαγάνδα ή σε ιδιωτικές κλινικές αντί στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη .

 3. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  11 μύρια στα μμε για να συνεχίσουν να μην κάνουν αντιπολίτευση 30 στις ιδιωτικές κλινικές και voucher στους μικροεπαγγελματιες. Χαχα. Εσείς την ψηφίσατε φάτε τη τώρα

 4. avatar Φάε και συ ένα

  voucher για να μάθεις να ψηφίζεις

 5. avatar οι μισοι βολευτες ειναι δικηγορια

  και θα τους τα δωσουν..ποτε δε δινουν μια αποδειξη...ποτε

 6. avatar πατε για δεκατο μνημνιο δικηγορακια

  προσεχετε...ποτε δε δωσατε αποδειξη...φτωχαδακια με βιλαρες και ξενοδοχεια

 7. avatar Γεωργιος Καραισκακης

  καλα τα σχολια σας φιλοι μου, αλλα υπαρχουν και δικηγοροι που δεν λεγοντε κουγιας, λυκουρεζος η μαρακακης.

  1. avatar Solega @ Γεώργιος Καραϊσκάκης.

   Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου.
   Επειδή όλοι γνωρίζουμε λίγο-πολύ την οικονομική κατάσταση των δικηγόρων, θα μπορούσαμε να δεχθούμε το βοήθημα να το πάρουν ορισμένοι αναξιοπαθούντες.
   Όμως, επειδή γνωρίζουμε ότι, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι κρύβουν τα εισοδήματά τους, δεν μπορούμε να δεχθούμε να λαμβάνουν επίδομα όσοι κοροϊδεύουν την κοινωνία, εις βάρος των πραγματικά αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

 8. avatar Solega

  Αγαπητοί δικηγόροι, δεν μας είπατε αν θα αρνηθείτε να λάβετε τις πάγιες αμοιβές σας, για τις νομικές συμβουλές σε επιχειρήσεις!
  Δυστυχώς έχετε καταντήσει μια συντεχνία, που εκβιάζοντας το κράτος και τους πολίτες, διεκδικεί ωφέλη, αδιαφορώντας για το κοινωνικό καλό.
  Το είδαμε να συμβαίνει επανειλημμένα.
  Εσείς «η τάξη με τα παχιά μάγουλα και τις βαθιές τσέπες», οφείλετε να επιδείξετε περισσότερη κοινωνική ευαισθησία.

 9. avatar Χ. Παπαδημητρίου

  Δεν γίνεται χωριό έτσι: στην αγορά για ένα μαρούλι να σου δίνει ο λαχανοπώλης απόδειξη για 50 λεπτά και ο Δικηγόρος, ο Γιατρός ο Συμβολαιογράφος (για μία φωτοτυπία 25 €) και άλλοι για 50 και 100 € ούτε καν το σκέφτονται να δώσουν απόδειξη

 10. avatar Καζαμίας

  Κοροϊδεύουν τον κόσμο σκορπίζοντας για επικοινωνιακούς λόγους τα λεφτά που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις τελειώσουν σε περιμένουν μαύρες μέρες.

  1. avatar 1ον ειναι λεφτα δανεικα…ειναι απο το αιμα του λαου αυτα

   2ον δεν τα σκορπα,,, τα σεβεται.....εσεις με αυτα που λετε καθε μερα εχετε δωσει 100 δισ ε,,,,,,

 11. avatar Ναιιιιιιι

  Ακου να παίρνουν μια συνταξη??δεν τα ξερεις καλα ,περνουν κανα 300αριη και 500 ακομη για αρχη οταν βγει η συνταξη ,στο χερι παίρνουν μια συνταξη ,και οταν βγει το επικουρικο περνουν το αντοιστιχο και φυσικα ΜΑΥΡΑ ετσι .
  Ασε που ειναι η μεγαλυτερη ψευτες αυτο που το βαζεις

 12. avatar αδικημένοι νιώθουν

  οι πανεπιστήμονες μας !
  Αλλά κι εμείς νιώθαμε έτσι όταν τους επέτρεπαν να διατηρήσουν τα δικά τους ασφαλιστικά ταμεία και προνόμια ενώ εμάς μας τσουβάλιαζαν όλους μαζί

 13. avatar Ποιοι αντιδρούν λέει

  Όταν αρχίσουν να κόβουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους , τότε μόνο μπορούν να; μιλούν.
  Για να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση Συνταξιοδότησης παίρνουν μία Σύνταξη

  1. avatar Αφροδίτη-δικηγόρος

   Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταξιοδότησης (και όχι απλά να συμπληρωθεί μια αιτησούλα, όπως το κάνετε να φαινεται, γιατί, αν είναι τόσο απλό, τότε κάντε το μόνοι σας) ΟΛΟΙ, λογιστές και δικηγόροι παίρνουν ΠΑΓΙΑ μία σύνταξη. Αυτό ίσχυε ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ και ρίχτε τη λάσπη σας αλλού. Η, όπως είπα πρίν, κάντε το μόνοι σας αν είναι τόσο απλό. Δεν χρειάζεστε νομικό ή λογιστή...σωστά;;; Ανίδεα όντα...

   1. avatar Πωωπωωω Αφροδιτη, θα σε μαλωσω

    Δηλαδη εισαι συνταξιουχα και δουλευεις;

   2. avatar Ελα ρε, εσυ εισαι το τερας μορφωσης;

    Τετραπερατη, τσαχπινουλα. Σιγα την σχολη με τις ψηλες βασεις που βγαλες, μου το παιζεις και γραμματιζουμενη επειδη διαβασες 10 βιβλια νομικης και ξερεις 5 νομους.

    Επιστημη σου λεει...τελειως αντιπαραγωγικη.

  2. avatar (¥) Σωστος, μιλουν ολοι μιλουν και….αυτοι

   Σαν δημοσιοι υπαλληλοι φερονται. Λες και οι υποθεσεις τους θα διαγραφουν. Αφου απλα θα μετατεθουν, δεν θα διαγραφουν. Η δουλεια τους περιμενει, δεν ειναι σαν τον ταβερνιαρη που εχασε οριστικα το εισοδημα 3 μηνων.
   Επισης τους πληρωνουμε εμεις και παραβολο στον συλλογο τους, ποτε δε καταλαβα γιατι να με υποχρεωνουν. Και μη μου πειτε θα αυξησουμε την αμοιβη και μη το πληρωνεις, αυτα αλλου.

   Οι δικηγοροι, μαζι με τους γιατρους, πολιτικους μηχανικους και φαρμακοποιους ειναι οι πιο ευνοημενες καστες στην Ελλαδα εδω και 10ετιες.
   Καθε τρεις κσι λιγο βγαινει ενας κανονισμος χαρατσι υποχρεωτικος ωστε να βγαζουν λεφτα αυτοι.
   ΣΧΕΔΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ.

   ΠΟΣΟ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΠΙΑ...ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ.

   1. avatar Γιατρος/

    Για πες μου κατι που εκανε η κυβερνηση για να ευνοησει τους ιδιωτες γιατρους τα τελευταια χρονια παντογνωστη μου

    1. avatar Κλαούντια

     Εσύ, ντόκτορ μου, αποδείξεις κόβεις?

     Τα εισοδήματα σου, αυτά που δηλώνεις, δικαιολογούν την ποιότητα της ζωής σου?
     Θες και άλλο μέτρο?

     1. avatar alex

      Βεβαίως και κόβω.Αλλα όταν σου πω ότι θα γλιτώσεις εσύ τον φόρο χωρίς απόδειξη,δηλαδή σου λέω εσύ να κλέψεις για να πληρώσεις λιγότερα μετά χαράς το κάνεις.Ποιος είναι λοιπόν ο κλέφτης εσύ η εγώ,?

     2. avatar Δηλαδή, εσύ

      παραδέχεσαι ότι προτείνεις στον άλλο που σε έχει ανάγκη, να διαπράξει παρανομία? Είσαι δυο φορές χειρότερος, αλλά που να το καταλάβεις...

    2. avatar Αααααα, γιατρος, ε?

     Για πες...εσένα σου έχουν δώσει κανα συνέδριο νόμιμο ή τίποτα άλλο από αυτά που εδιναν οι φαρμακευτικές για να μας δίνεις ΚΑΛΛΑΑΑ και ΑΡΚΕΤΑΑΑ σκευάσματα?

     Αλήθεια, που σπούδασες?

  3. avatar Χ. Παπαδημητρίου

   Δεν γίνεται χωριό έτσι: στην αγορά για ένα μαρούλι πέρνεις από τον λαχανοπώλη απόδειξη για 50 λεπτά και ο Δικηγόρος, ο Γιατρός ο Συμβολαιογράφος (για μία φωτοτυπία 25 €) και άλλοι για 50 και 100 € και άνω ούτε καν σκέφτονται να δώσουν απόδειξη

   1. avatar Αφροδίτη-δικηγόρος

    Τη ζητήσατε και σαν είπαν όχι; Η απλά είναι κατι που ακουσατε από γνωστο;

    1. avatar Παρντον?

     Τι εγινε, Αφροδιτακη, θες τα 800 ευρω, ε; Πεινας ε;
     Δεν μας ειπες, ποσες αποδειξεις εχεις κανεις αβαβα;

     Α, και μην ξεχνας. Δεν εχω υποχρεωση να σου ζητησω αποδειξη. ΕΣΥ εχεις υποχρεωση κατευθειαν μολις πληρωθεις να την κοψεις, ουτε να σε ρωτησω ουτε να κανεις την κινεζα.
     Να στο πω δικηγοριστικα, Γκεγκε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει