Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική και πολυήμερη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Δίωξης Εκβιαστών και Ομάδας Πρόληψης Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις οικιών με ταυτόχρονη κλοπή χρηματικών ποσών και αντικειμένων από το εσωτερικό τους, καθώς και στην κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, στη Βόρεια Ελλάδα.

Συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 27 ετών, ως διευθύνοντες την οργάνωση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής, της Αποδοχής και Διάθεσης Προιόντων Εγκλήματος και της παράβασης του Νόμου Περί Όπλων.

Η δράση τους εντοπίζεται κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Καβάλας, Ημαθίας, Δράμας και Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την προανάκριση, τέσσερις εκ των συλληφθέντων ηλικίας 22, 27, 39 και 27 ετών, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση με εσωτερική ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους των μελών της, με απώτερο σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Επιπλέον , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, έναντι αμοιβής, παρέδιδαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και κοσμήματα σε 21χρονο ημεδαπό, ο οποίος και συνελήφθη για Αποδοχή και Διάθεση Προιόντων Εγκλήματος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 21χρονου συλληφθέντα, στην περιοχή του Ευόσμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων

-14.380 ευρώ

-Ένα κυνηγετικό όπλο με αποξασμένους αριθμούς

-(50) φυσίγγια πυροβόλου όπλου και

-διάφορα αντικείμενα προϊόντα κλοπής

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου συλληφθέντα, στα Υψώματα των Διαβατών, μεταξύ άλλων αντικειμένων προιόντων κλοπής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.585) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.